Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 22 juni 2017 06:56

Peterson, Tracie - Kostbare genade

Verwacht eind Augustus 2017 Inhoud: Midden in het onherbergzame land van Oregon Country zet een jonge vrouw alles op alles om haar familie te redden Meer dan andere vrouwen heeft Grace Martindale in haar leven te maken gehad met tegenspoed en ontbering, en nu haar ouders zijn overleden, zijn haar twee jongere zussen, Hope en Mercy, haar verantwoordelijkheid. Haar besluit om naar het westen te trekken, lijkt een kans om een nieuwe start te maken, maar in plaats daarvan brengt de beslissing Grace in een netelige positie. Als zendeling dr. Marcus Whitman en zijn vrouw Grace en haar zussen toestemming…
Verwacht in het najaar van 2017 Inhoud: Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt steun bij twee Japans- Amerikaanse zussen die dichtbij in een interneringskamp verblijven. Maar als Rose en Lorelei haar vertrouwen schenden begint ze te begrijpen wat vertrouwen en liefde werkelijk voor haar betekenen.
Verwacht in het najaar 2017 Inhoud: Noord-Zweden, 1897. Britta, bijna elf, is trots dat ze als lattenmeisje ook wat geld kan verdienen in de houtzagerij. Ze woont in de arbeidersbarak, werkt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, en heeft vaak honger – maar dat geldt voor iedereen, toch? Ze hebben tenminste werk! Dan komt er een onheilspellend bericht: de lonen zijn nog verder verlaagd. Vader en moeder praten over staken. Maar waar moeten ze dan ooit geld mee verdienen?
woensdag, 31 mei 2017 16:24

Goyer, Tricia, Verborgen moed

Verwacht in najaar 2017 Inhoud: De Amerikaanse Emma Hanson vertrekt naar Engeland om te studeren aan de universiteit van Oxford, maar als de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedt, sluit ze zich aan bij de vrouwenafdeling van de Engelse luchtmacht. Als medewerker van de strikt geheime Fotografische Verkenningseenheid wordt ze gestationeerd op het mooie en historische Danesfield House, West-Londen. Engelsman Will Fleming is een knappe, jonge kunstenaar die door de Britse overheid is belast met de taak om het veranderende landschap op doek vast te leggen. Zijn pad kruist dat van Emma als zijn ware missie – nazispionnen opsporen –…
dinsdag, 16 mei 2017 19:13

Harmon, Amy - Een engel in Rome

Verwacht in najaar 2017 Inhoud: Italië, 1933. Angelo Bianco wordt op zijn negende naar de familie van Eva Rosselli gestuurd. Ze groeien samen op, maar hun hechte band wordt zwaar op de proef gesteld als Angelo besluit zijn roeping tot priester te volgen. Tien jaar later klopt Eva, wanhopig op de vlucht voor de Gestapo, aan bij Angelo’s klooster. Terwijl de wereld in oorlog is en op verlossing wacht, staan Eva en Angelo beproeving na beproeving te wachten, keuze na hartverscheurende keuze – tot er geen weg terug meer is.
dinsdag, 16 mei 2017 19:11

Doling, Dave - De troost van sterren

Verwacht in najaar 2017 Inhoud: Tijdens de Boerenoorlog wordt Lettie met haar moeder, broertje en zusje in een Engels concentratiekamp opgesloten. Terwijl haar vader en opa strijden tegen de Britten, vecht Lettie om in leven te blijven in steeds hopelozer omstandigheden. Ze troost zich met herinneringen aan het sterrenkijken met haar opa, en met haar onverwachte vriendschap met een jonge Britse soldaat.
dinsdag, 16 mei 2017 19:09

Vries, Nine de - Chana

Verwacht in najaar 2017 Inhoud: Israël, 64 na Christus. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht Chana met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter. Tijdens de reis verliest ze haar man uit het oog. Ze doet er alles aan om haar kinderen bij zich te houden, maar dan wil haar zoon zich aansluiten bij de mannen die strijden voor een vrij Israël. Wanhopig reist ze met hem mee en begeeft zich onder mensen die beter niet kunnen weten dat ze een volgeling van Jezus is. Dan ontmoet ze, ver van huis, een…
Verwacht in Oktober 2017 Inhoud: Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – behalve Mentje. Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal het daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij…
Verwacht in juni 2017 Inhoud: Nadat de hoedenzaak van haar grootmoeder afbrandt, wordt Maggie door haar jeugdliefde William op zijn landgoed uitgenodigd. Ze accepteert het aanbod uit pure noodzaak want eigenlijk wil ze bij William en zijn familie uit de buurt blijven. Waar waren ze toen haar ouders omkwamen bij een bootongeluk ze hen nodig had? En was het wel een ongeluk?
woensdag, 22 maart 2017 20:02

Kingsbury, Karen - Volg je hart

Verwacht in september 2017 Inhoud: Marcus maakt zich zorgen over Mary Catherina, die in een weeshuis in Oeganda werkt. Na maanden van stilte krijgt hij een brief van haar. Hij stapt meteen in het vliegtuig om haar te gaan halen voor het ergste gebeurd.
woensdag, 22 maart 2017 19:55

Mason, Susan Anne - Nobel hart

Verwacht Juni 2017 Inhoud: In de tweede roman over de familie O'Leary bezoekt Maggy Montgomery haar broer en zijn vrouw Colleen. Op hun land ontmoet ze een intrigerende man. Maar pas als haar broer haar waarschuwt voor Adam O'Leary, beseft ze dat hij Colleens broer is die net uit de gevangenis komt. Ondanks Adams verleden krijgen de twee een band die niemand nog kan breken.
woensdag, 22 maart 2017 19:51

Hedlund, Jody - Een lied in de storm

Wordt verwacht in augustus 2017 Inhoud: John Newton wordt op slag verliefd als hij Polly voor het eerst ziet. Maar zij beantwoord zijn liefde niet. Na vier jaar in de slavenhandel, beland zijn schip in een vreselijke storm. In het woeste natuurgeweld komt hij tot inkeer. Thuis haalt hij alles uit de kast om Polly ervan te overtuigen dat hij de man is die ze waard is.
Pagina 1 van 2

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.