Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 23 juni 2020 11:41

Hooyberghs, Anne-Marie – Het kind en de zwerver

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:


De negentienjarige Dora Stevens, hoofdpersoon in 'Het kind en de zwerver' van Anne-Marie Hooyberghs, komt uit een welgesteld gezin. Ze is verloofd en gaat een mooie toekomst tegemoet… als ze tenminste het spoor blijft volgen dat voor haar is uitgezet.

Maar het loopt anders. Want Dora, die vrijwilligerswerk doet bij een voedselbank, ontmoet tijdens een wekelijkse uitdeelronde de haveloze zwerver Adam. Hij gedraagt zich afstandelijk en ondankbaar, maar Dora raakt geïntrigeerd – vooral door het feit dat hij een driejarig kind bij zich heeft dat volgens de pastoor niet zijn eigen zoon is. Dora’s nieuwsgierigheid brengt haar dichter bij de waarheid, maar ook bij iets wat ze nooit had vermoed.

Waardering:


In de jaren vijftig is er nog veel armoede. Dora heeft geen gebrek als enige dochter van het schoolhoofd. Ze krijgt een relatie met Timothy, een advocaat en zoon van vrienden van haar ouders. Ze is eerst dolverliefd op hem, maar het lijkt alsof Timothy koel is.
Dora werkt bij de voedselbedeling, die pastoor Dillens heeft opgezet. Daar ontmoet ze een zwerver die een jongetje van drie jaar bij zich heeft. De pastoor regelt huisvesting voor hem, maar Dora keurt het helemaal af dat een man zoals hij voor een kind zorgt. Daar komt nog bij dat Adam niet bepaald aardig is. Maar als ze vaker een voedselpakket bij hem brengt en op het jongetje gaat passen, hoort ze ook wat hij heeft meegemaakt. Ze krijgt begrip voor hem en lijkt zelfs meer te gaan voelen voor hem en Thomas.

Dit is een echte streekroman. Het begrip "voedselbank" wordt regelmatig gebruikt, maar was er toen nog niet. Het verhaal is wat voorspelbaar en de personen hadden wat meer uitgediept mogen worden.

Gegevens:


Uitgeverij Zomer & Keunig
ISBN: 9789020537352
Aantal blz: 258
Prijs: € 15,00

Extra:


Lees het eerste hoofdstuk
Lees 661 keer Laatst aangepast op dinsdag, 23 juni 2020 11:45
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.