Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 22 juli 2010 12:07

Bell, James Scott – Zonder getuige

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Inhoud:

De jonge, idealistische assistent-advocaat Rachel Ybarra krijgt een verantwoordelijke opdracht ze wordt gevraagd hulp te bieden bij de vervolging van een berucht Russisch maffialeider. De zaak is veel gevaarlijker dan aanvankelijk vermoed. De maffiabaas blijkt tot in de hoogste kringen zijn invloed te laten gelden. Sluipenderwijs neemt de dreiging steeds grotere vormen aan, tot angst voor Rachel een ongewenste maar bijna vertrouwde levensgezel wordt. De bevlogen juriste komt tot haar nek vast te zitten in een moeras van gevaar en intriges. Ze moet een levensgevaarlijke strijd aangaan om verborgen waarheden boven tafel te krijgen en haar eigen veiligheid te waarborgen. De wet is haar enige beschermer. Als de kroongetuige vermoord wordt, beseft Rachel dat ook de wet haar geen enkele garantie biedt en dat deze zaak een gevecht is op leven en dood.
James Scott Bell schuwt in dit adembenemende boek ook de morele dilemma s niet en trekt zo de lezer zelf onverbiddelijk de rechtszaal in.

Waardering:

Een spannend boek van begin tot eind!
Leuk om te lezen over de wereld van het openbaar ministerie en de rechtbank. Het is realistisch geschreven.
Rachel zegt dat haar geloof haar niet voor tegenslagen behoedt, maar haar er wel door heen helpt. En dat straalt dit boek ook uit.

Gegevens:

367 pag.
Uitgeverij Mozaïek
Lees 6822 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:59
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.