Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 11 maart 2010 07:42

James, Steven - De Pion

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(8 stemmen)


Inhoud:

Special agent Patrick Bowers houdt er een eigenzinnige methode op na om de dader van een misdrijf op te sporen. Een unieke aanpak, die niet altijd kan rekenen op sympathie van zijn collega’s. Sterker nog: de helft van de tijd weet Patrick zelf niet of zijn analyse ergens toe leidt. Maar wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in de heuvels van North Carolina, doet hij er alles aan om de puzzelstukjes met elkaar te verbinden en een daderprofiel te schetsen.

Dan laat zijn tegenstander van zich horen – hij noemt zichzelf de Illusionist. Deze seriemoordenaar laat schaakstukken achter op de plaats van het delict, waarmee hij Patrick meelokt in een spel op leven en dood. Het lukt de gevaarlijke gek om steeds één zet voor te blijven. Dit brengt Patrick op duistere plekken, waaronder een zelfmoordsekte. Wanhopig zoekt hij naar een manier om de Illusionist schaakmat te zetten. Want als zwart wint, is alles verloren.Waardering:

Het begin van het boek is erg heftig, maar laat het je er niet van weerhouden om door te lezen! Een fantastische thriller waarin Special Agen Patrick Bowers de hoofdrol speelt. In dit verhaal ga je op zoek naar een serimoordenaar. Patrick gaat op zoek naar aanwijzingen, maar de dader maakt het hem niet makkelijk.
Daarnaast probeert Patrick een band op te bouwen met zijn stiefdochter Tessa. Ook Tessa speelt een rol in het verhaal van de moordenaar. Een reuze spannend boek!

Lees 2267 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:58

1 Reactie

 • Reactielink dinsdag, 24 juli 2012 21:53 Geplaatst door elrond

  Ik las dit boek in één keer uit, zo spannend is het. Het is geen heel hoogstaand of uniek verhaal. Een eenzame agent die overblijft met dochter na overlijden van vrouw, het kwam me wel erg bekend voor. Maar misschien is het ook gewoon standaard bij dit genre. Ook de thema's van getraumatiseerde jongen die seriemoordenaar wordt en moordzuchtige sekte zijn niet heel vernieuwend. Toch weet Steven James deze elementen op een unieke manier te combineren waardoor het alsnog een leuk en heel spannend boek wordt.
  Jammer: Ik vond op bepaalde punten de scènes wel erg gruwelijk.
  Goed: Vooral de manier waarop de hoofdpersoon omgaat met het verlies van zijn vrouw en hoe dat zijn relatie met God en met zijn stiefdochter heeft beïnvloed maken het verhaal wat mij betreft het lezen waard.
  De vertaling is redelijk, maar is op sommige punten (wie zegt er nou videospel?) wel zichtbaar.
  Snel verder met de volgende delen!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.