Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 23 december 2022 11:14

Runcie, James - Sidney Chambers en de gevaren van de nacht

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Dit is het tweede deel in de serie over Sidney Chambers. Het eerste deel is Sidney Chambers en de gevaren van de dood

Inhoud:


In Sidney Chambers en de gevaren van de nacht zet pastor en parttime detective Sidney Chambers zijn speurwerk voort. Samen met zijn kameraad en inspecteur Geordie Keating zet hij zijn tanden in een onverwachte en fatale val van de kapel van King’s College, Cambridge, fotografie met een luchtje en vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd.

Ook reist hij naar Berlijn, waar de Muur verrijst en hij verstrikt raakt in een web van internationale spionage. Een uitstekende afleiding voor de liefdesperikelen die hem kwellen, zoals gewoonlijk. Moet hij kiezen voor de voorname Amanda, of toch voor de Duitse weduwe Hildegard?

Waardering:


In dit boek gebeuren opnieuw dingen die zijn instinct van detective opwekken.
In ieder hoofdstuk is er weer andere zaak, maar de lijn door het hele boek is toch wel de Duitse Hildegard. Er zijn bezoeken over en weer en samen met veel brieven leidt dat tot steeds meer vriendschap. Kan dat meer worden?
En Amanda heeft een verloofde waarmee ze al snel wil trouwen. Maar Sidney vertrouwt de intellectueel niet. Wat klopt er niet?
Dit is weer een heel leuk deel van de serie over Sidney Chambers. Nog steeds vindt ik de boeken een realistischer beeld schetsen van een predikant in die tijd dan de tv-serie.

Gegevens:


Uitgeverij Kokboekencentrum
ISBN 9789029733502
Aantal blz: 416
Prijs: € 9,99
Prijs e-book: € 22,99

Extra:


Lees het leesfragment
Lees 115 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.