Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 18 februari 2009 22:36

Hunt, Angela Elwell - Het verzwegen gevaar

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

Het verzwegen gevaarZe wordt onverwachts geconfronteerd met medische criminaliteit. Durft ze de feiten aan de grote klok te hangen?

Twee schrijvers met dezelfde naam - de een man, de ander vrouw - de een beroemd, de ander nauwelijks bekend. En een medisch gegeven dat verborgen wordt gehouden, hoe alarmerend het ook is.

Theodora Russell wordt opgebeld door de redacteur van een grote uitgeverij die een voorstel voor een roman wil bespreken. Als ze elkaar in een restaurant ontmoeten, blijkt dat de redacteur haar verwart met Theodore Russell, de bekende romanschrijver.
Maar de redacteur is zo gebrand op dit boek-in-wording, dat ze Theodora niet eens de gelegenheid geeft de vergissing recht te zetten. 'Schrijf dit boek', zegt ze en loopt weg, Theodora verbouwereerd achterlatend met het concept van een roman in haar hand. Die bladert het door. 'Moeders bij wie het eerste kind is weggenomen, hebben vijftig procent meer kans op borstkanker...' Hierdoor raakt ze zo geïntrigeerd, dat ze zelf op onderzoek uitgaat. Het idee mag dan van haar mannelijke naamgenoot zijn, de gegevens en de feiten zijn dat niet. Maar wat ze tegenkomt, blijkt niet alleen het leven van ongeboren kinderen te bedreigen, ook zijzelf loopt ernstig gevaar.

Waardering:

Een erg spannend boek over de medische wereld. En hoe de medische wereld (in dit boek) feiten achterhoudt om maar meer winst te kunnen maken.
Hoeveel controle is er eigenlijk en kunnen medische bedrijven dit inderdaad? Je gaat je dit wel afvragen bij het lezen van dit boek.

Lees 2224 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.