×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 289 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 24 januari 2009 23:03

Alcorn, Randy - Thuiskomst

Beoordeel dit item
(28 stemmen)

Inhoud:

ThuiskomstIn hun studietijd waren de Amerikaan Ben Fielding en de Chinees Li Quan hechte vrienden. Maar nu, twintig jaar later, zijn ze elkaar uit het oog verloren. Als Ben naar China reist om Quan op te zoeken, heeft hij geen idee van de schokkende ontdekkingen die hem daar te wachten staan. Terwijl Ben is opgeklommen langs de maatschappelijke ladder en grof geld heeft verdient, leeft Quan in armoede. Omdat hij christen is, wordt hij op alle mogelijke manieren achtergesteld en tegen gewerkt.

Ben kan niet geloven dat het met de mensenrechten in China echt zo slecht gesteld is als Quan hem vertelt. Hij kan ook niet begrijpen dat zijn vriend bereid is alles op het spel te zetten voor zijn geloof: zijn baan en huis, zijn gezin en zelfs zijn leven. Maar wanneer Wuan wordt gearresteerd, raakt ook Ben betrokken in iets da groter is dan hijzelf. Hij moet bepalen wat echt belangrijk is in zijn leven en daar de consequenties van dragen.

Bijeengebracht in een uur van naderende duisternis, nauwgezet gevolgd door onzichtbare ogen, moeten Ben en Quan keuzes maken. Keuzes die niet alleen het lot zullen bepalen van twee mannen, maar ook van twee gezinnen, twee landen – twee werelden.

Waardering:

Ben is een Westerse zakenmens die zijn geloof achter zich gelaten heeft, Quan is zijn oude kamergenote,  die voor zijn geloof zijn carriere achter zich gelaten heeft. Toen ze na jaren weer bij elkaar komen zijn misverstanden te verwachten. Een schitterend verhaal over carriere, mensenrechten en geloof.

 
Lees 5092 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

4 reacties

 • Reactielink woensdag, 10 oktober 2012 00:25 Geplaatst door Martha

  Mooi boek datje aan het denken zet. Ben Fielding is wel erg naief voor een door de wol geverfde zakenman.

 • Reactielink dinsdag, 20 september 2011 15:25 Geplaatst door Berdy

  Dit boek is echt prachtig beschreven, het geeft zo een werkelijk beeld van een christen in china en wat men er voor over heeft om God groot te maken. Het einde vind ik zelf behoorlijk fictief maar maken de profetieën die nog moeten uitkomen wel levend.

 • Reactielink dinsdag, 16 juni 2009 12:57 Geplaatst door Chris

  Het was één van de eerste romans/trillers die ik heb gelezen en was volledig overdonderd. Het was voor mij heel moeilijk om de werkelijkheid en de fictie uit elkaar te halen in dit boek. Voor mij is dat nu een voorwaarde geworden voor een goed boek.

 • Reactielink donderdag, 05 februari 2009 23:53 Geplaatst door Anne Dekker

  Ik vind dit niet zijn beste boek, maar zeker wel de moeite waard om te lezen. Het heeft het thema 'christenvervolging' voor mij wel laten leven.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.