Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 24 januari 2009 20:04

Singer, Randy - Vermoorde onschuld

Geschreven door Ramona Bus
Beoordeel dit item
(10 stemmen)

Inhoud:

Vermoorde onschuldHet kinderloze echtpaar Cameron en Nathan Brown gaat in zee met vruchtbaarheidskliniek GenTech. Met behulp van een dubieuze vorm van IVF worden embryo’s gekweekt; enkele daarvan worden ingebracht bij een draagmoeder, de overige embryo’s worden ingevroren. Dan overlijdt Nathan. In zijn testament heeft hij bepaald dat de overgebleven embryo’s moeten worden aangewend voor onderzoek naar medicijnen. Als echter de ongeboren baby het syndroom van Down blijkt te hebben, wil Cameron de zwangerschap laten afbreken en met een gezonde embryo opnieuw beginnen. Zij huurt advocaat Mitchell Taylor in om het testament aan te vechten.

Mitchell staat voor een groot dilemma. Als het ongeboren kind blijft leven, zullen de embryo’s voor onderzoek gebruikt worden. Het alternatief is een abortus. Hoe kan hij zijn geweten volgen en zowel de embryo’s als het kind beschermen? Het wordt een rechtszaak met vertrekkende ethische gevolgen – een zaak waarbij hij alleen maar kan verliezen.

Waardering:

Een boeiend verhaal over abortus, IVF en een advocaat die het dilemma probeert op te lossen.
Lees 2249 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.