Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 16 januari 2009 21:51

Bambola, Sylvia - De beproeving

Beoordeel dit item
(10 stemmen)

Inhoud:

De beproevingDe tweelingbroers  Yuri en Alexander worden als kind van elkaar gescheiden. Alexander groeit op in Amerika en Yuri in zijn vaderland Roemenië, tijdens het regime van Ceausescu. Hij gaat in het leger en brengt het tot kolonel.
Zijn christen zijn houdt hij geheim. Hij wordt aangesteld als de chauffeur van de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten, Alexander Wainwright. In opdracht van de ambassadeur laat Yuri diens vrouw Loretta de vele bezienswaardigheden van Boekarest zien.
Op een gegeven moment vraagt Loretta naar de ondergrondse kerk en Yuri neemt haar mee naar een dienst. Loretta wordt hierdoor erg geraakt.
Via Yuri raken zij en haar man betrokken bij een gevangen genomen christen, Gustov, die bekend is in het westen. Deze wordt op een verschrikkelijk manier gemarteld. Yuri en Alexander maken een plan om hem te bevrijden.
Yuri heeft al heel lang het vermoeden dat de ambassadeur zijn broer is, maar Alexander is zich nergens van bewust. Uiteindelijk vertelt Yuri het...

Waardering:

Dit is een aangrijpende roman waarin heel duidelijk het leven van de christenen onder het regime van Ceausescu naar voren komt. De gruwelijke martelingen die de gevangen genomen christenen moeten ondergaan, de moed van degenen die het evangelie brengen  aan de prostituees,  worden op een helder manier beschreven evenals het leven als ambassadeur dat ook geen pretje is omdat je niet vrijuit kunt spreken vanwege de overal aanwezige afluisterapparatuur.
Het boek wordt steeds boeiender en het eind is verrassend.
 

Lees 3739 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.