Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 16 oktober 2012 21:46

Maier, Paul - Codex Constantijn

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

Een paar vellen perkament in een versleten boek leiden de beroemde archeoloog Jonathan Weber en zijn vrouw Shannon naar iets wat de belangrijkste vondst in de geschiedenis van de kerk zou kunnen zijn: de slotpassage van het Evangelie van Marcus, en een verloren gewaand bijbelboek.
Is het een van de vijftig kopieën die in opdracht van Constantijn de Grote zijn gemaakt en daarna eeuwenlang verborgen bleven? Of is het een vervalsing?
Als het manuscript wordt gestolen, komt Jon terecht in een dodelijke race tegen de klok. Hij móet het terugvinden en bewijzen dat het echt is, voordat het voorgoed verloren gaat. Alles staat op het spel: zijn carrière, zijn reputatie en zelfs zijn leven. Maar hij is bereid dat allemaal op te geven om de waarheid te achterhalen.

Waardering:

In dit boek lezen we verder over professor Jonathan Weber en zijn vrouw Shannon, over wie we ook al lazen in “Het Rama document” en “Operatie Wederkomst”.
Met dit boek bewijst Paul Maier weer dat hij erg veel weet van geschiedenis en met name van de geschiedenis van de vroege christenen.
Jonathan en Shannon besluiten met het IOC dat ze kerken en kloosters moeten gaan helpen om hun bibliotheken te documenteren, zodat zoveel mogelijk bronnen gevonden worden. Al heel snel vinden ze een bijzonder oud exemplaar van de bijbel. Dat is wel erg toevallig. De gebeurtenissen daarna zijn echter wel heel geloofwaardig beschreven.
Het debat tussen een moslim en prof. Weber is interessant.
Het vinden van een verloren gewaand bijbelboek is een gewaagd onderwerp. Toch is het in dit boek het heel netjes en integer beschreven. Bovendien is het duidelijk dat het om fantasie gaat.
Het boek leest makkelijk, ondanks de nodige informatie over de codex en dat is knap! Net zoals de vorige boeken van Paul Maier is ook dit weer een boeiend en spannend boek!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaïek
ISBN: 9789023994107
Aantal blz: 352
Prijs: € 18,90

Lees 2057 keer Laatst aangepast op zaterdag, 26 januari 2013 22:22

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 19 november 2012 23:31 Geplaatst door elise

    Origineel boek dat gaat over de vondst van een belangrijk deel van de bijbel.
    Archeoloog Jonathan en zijn vrouw onderzoeken samen met andere wetenschappers de echtheid van deze codex.
    Als blijkt dat het origineel gestolen is ontstaat er een zoektocht naar de dader. Daarin komt de lezer terecht in een aantal verrassende wendingen!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.