Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 01 maart 2011 13:13

Blackstock, Terri – Roofdier

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

Een moordenaar is actief op het online netwerk GrapeVyne. Twee tienermeisjes zijn al ten prooi gevallen aan het 'roofdier'. Ryan Adkins, het brein achter het netwerk, is ten einde raad.
Vastbesloten om de dood van haar zusje te wreken, maakt Krista Carmichael een profiel aan op het netwerk en probeert daarmee de moordenaar uit de tent te lokken. Maar is ze nog in staat om de gevolgen te controleren als hij zijn klauwen naar haar uitslaat?
Je privéleven op internet zetten kan levensgevaarlijk zijn...

Waardering:

Een spannend boek voer het gebruik van social media.
Het verhaal grijpt je meteen aan met de gruwelijke moord op Ella. Dan gaat het in sneltreinvaart verder naar het tweede slachtoffer.
Duidelijk is het verband met GrapeVynes, een site zoals facebook en hyves. De meisjes zetten er alles op, waar ze zijn en wat ze doen. En ze hebben duizenden vrienden die alles van ze kunnen zien.
Dit is zeker een eye-opener voor veel ouders en kinderen die actief zijn op zulke sites.
Jammer dat het verhaal van de oprichter van GrapeVynes heel veel lijkt op dat van de oprichter van facebook.
En het verhaal over Willow vond ik niet echt af. Waarom verzamelen ze zoveel gegevens van iedereen? Dit kan nooit om 1 persoon gaan.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
320 blz.
ISBN 9789029795807
Prijs € 19,95

Lees 4483 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 februari 2013 17:34
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.