Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 05 januari 2009 01:00

Holton, Chuck - Vuureiland

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

VuureilandIn het tweede deel van Task Force Valor wordt dit team er weer op uit gestuurd om de bron van het explosief ITEB op te spoten. In eht eerste boek hebben ze dit nieuwe explosief gevonden. Het lijkt net water, en wordt in flessen bewaard. Zodra de fles wordt open gemaakt ontploft de vloeistof.
In dit deel is de hoofdpersoon uit het team Rip. Hij maakt zich zorgen om zijn zusje.
Als ze in Panama zijn aangekomen worden ze al snel boven het eiland Coiba gedropt. Daar belandt Rip bovenop Fernanda. Zij is met een professor en medestudenten op het eiland voor onderzoek. Ze zijn ontvoerd door piraten die daar een gestolen schip verbergen. Fernanda weet echter te ontsnappen. Ze wordt door het team meegenomen.
Er ontstaat een vuurgevecht. De piraten worden door een partij aangevallen vanaf het water. Het team vertrekt weer.
Fernanda heeft gehoord dat het schip de Invincible het schip was dat door de piraten gestolen is. Het vervoerde ook koffie. Op het kantoor van haar oom zoekt ze of er ook koffie van hen bij zat (ze hebben een koffiebedrijf). Dat blijkt zo te zijn en er is een heel hoog bedrag betaalt voor het verzenden. Dat zet haar aan het denken.
Ze speelt de informatie door aan Rip. Die ontdekken daardoor het lab waar de ITEB gemaakt is. En ze ontdekken er nog iemand.

Waardering:

Een spannend boek. Je kunt merken dat Chuck Holton zelf in het leger heeft gezeten.
Jammer dat hetzelfde patroon ontstaat als in het eerste boek van deze reeks (hoofdpersonen krijgen verkering en komen tot geloof).
Toch vind ik dit boek geloofwaardiger dan het eerste boek.

Lees 2131 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 08 januari 2009 17:08 Geplaatst door Marijke

    Dit tweede deel van de serie 'Task Force Valor' vind ik mooier als het eerste deel. Het leest ook iets makkelijker weg.
    'k Hoop dat er nog vele delen zullen volgen!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.