Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Print deze pagina
maandag, 16 februari 2009 22:03

Dekker, Ted - Wanneer de hemel huilt

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:


Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in Bosnië, speelt zich een afschuwelijk drama af.  Een groep soldaten speelt een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Afschrikwekkende wreedheden  vinden plaats. Als Janjic Jovic, soldaat onder een wrede commandant, op diens bevel wrede bevelen op moet volgen, gebeurt er iets ontzagwekkends waardoor zijn leven verandert.

Jaren later verhuist hij naar Amerika. Hij heeft een boek geschreven over de vreselijke gebeurtenissen en zijn veranderde leven. Het is een bestseller geworden, Janjic is een beroemdheid geworden en leidt een luxe leven. Het boek wordt vele malen herdrukt en op het moment dat besloten wordt om het te verfilmen, komt Janjic in contact met een aan drugs verslaafde vrouw. Er overkomen hem onverwachte dingen en in zijn hart komt een explosie van ongekende liefde.

Waardering:

Dit boek is een rauwe, romantische thriller met een diepe boodschap over liefde. De gruwelijkheden die in het begin beschreven worden, komen aan het eind weer terug, zij het op een andere manier. Als lezer word je geconfronteerd met verdorvenheid, bloed en misdaad.
Maar heel duidelijk komt naar voren dat Gods liefde allesoverheersend is.
 

Lees 2126 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 16:25

2 reacties

  • Reactielink dinsdag, 17 februari 2009 08:57 Geplaatst door Marijke

    'k Heb het boek in de kast staan maar het trok me nooit zo. Nu ik dit lees, ga ik hem zeker lezen!

  • Reactielink maandag, 16 februari 2009 23:12 Geplaatst door Jolanda Bot

    Een heftig boek! Er worden afschuwelijke taferelen beschreven. Als je daar dus slecht tegen kunt, kun je dit boek beter niet lezen.
    Ik vond het einde een beetje tegen vallen. Het spannende gedeelte daar vond ik wat onwaarschijnlijk. Jammer, want verder is het een erg indrukwekkend boek.

Log in om reacties te plaatsen