Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 28 maart 2017 21:53

Buff, Bruce - Hemelbewijs

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

 
In de thriller Hemelbewijs van Bruce Buff beweert een wetenschapper dat hij het bewijs heeft gevonden dat God bestaat. 
 
Stephen Bishop, een gerenommeerde wetenschapper, neemt contact op met zijn oude vriend Dan Lawson. Stephen vertelt hem dat hij een baanbrekende DNA-ontdekking heeft gedaan, die het bewijs kan zijn voor de schepping. Hij heeft Dan nodig om deze kennis geheim te houden. Maar Dan vertrouwt het niet, en gelooft alleen in keihard bewijs. Als een van de experimenten totaal misgaat, rijzen er steeds meer vragen. Dan gaat wanhopig op zoek naar antwoorden.
 

Waardering:

 
Het boek begint al snel met veel ingewikkelde theorieën en onderzoeken van wetenschapper Stephen Bishop. Het duurt daarom even voordat je in het verhaal zit. Dat komt pas op gang als Dan Lawson, een oude vriend van Stephen, erbij komt. 
Stephen vraagt hem om bescherming van zijn geheime onderzoek. Al snel blijkt dat er werkelijk gevaar dreigt. En dat zorgt helaas voor slachtoffers.
Dan is vastbesloten om het tot op de bodem uit te zoeken. Het lijkt er op dat Stephen bewijs dacht te vinden voor de scheppingstheorie. Dan is zelf verstokt atheïst en heel sceptisch hierover.
 
Het boek is op sommige momenten erg spannend. Door Dans verleden als cai-agent weet hij veel over geheim optreden. Dat komt hem goed van pas, want het is echt levensgevaarlijk.
 
Helaas zijn grote delen van het boek ook lastig te lezen, door de veelheid van informatie over de onderzoeken. Het zal de meeste mensen te ingewikkeld zijn. Jammer, want de verhaallijn is best goed.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Kok
ISBN 9789043527538
Aantal blz: 392
Prijs: € 22,50
 

Extra:

 
Lees 719 keer Laatst aangepast op dinsdag, 28 maart 2017 22:06
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.