Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Print deze pagina
vrijdag, 13 juli 2012 22:38

Goyer, Tricia & Yorkey, Mike - De jacht op de Mona Lisa

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Inhoud:

Meesterwerk dreigt in handen van de nazi's te vallen. Het is augustus 1944 en Parijs kan elk moment worden bevrijd. De Duitse soldaten slaan op de vlucht voor de geallieerden, maar laten een spoor van vernielingen achter en stelen ontelbare kunstobjecten. Reichsmarschall Hermann Göring weet van geen ophouden en wil de meest waardevolle van allemaal - de Mona Lisa - in handen krijgen. Kunnen de Zwitserse OSS-agenten Gabi Mueller en Eric Hofstadler Da Vinci's meesterwerk redden voordat het in Duitse handen valt?

Waardering:

Het boek begint al meteen spannend! Je leest ook meteen over de verschillende verzetsgroepen in Frankrijk. Die verschillen worden verder in het boek nog veel belangrijker.
Erik en Gabi worden naar Parijs gestuurd met medische middelen en een boodschap van het verzet. Ze weten dan niet dat de bevrijding heel dicht voor de deur staat.
Het is interessant om te lezen over het Louvre en hoe de Duitsers de schilderijen weg haalde daar.
Erik en Gabi moeten voorkomen dat de Mona Lisa wordt gestolen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Het verhaal zit goed in elkaar, met veel onverwachte wendingen!
Gabi Mueller zagen we eerder terug in het boek “De koerierster”. Maar dit boek kan heel goed los daarvan gelezen worden.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029710954
Aantal blz: 352
Prijs: € 19,95

Extra:

Lees hier een leesfragment

 

Engelstalig filmpje over het boek:

Lees 1719 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:12
Log in om reacties te plaatsen