Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 24 februari 2012 21:10

Bunn, Davis - De leeuw van Babylon

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Inhoud:

Twee medewerkers van de CIA worden door de Taliban ontvoerd in Irak. Tegelijkertijd raken twee anderen spoorloos: een Iraaks burger met veel invloed en een hulpverleenster uit de Verenigde Staten. Is het toeval, of hebben deze verdwijningen met elkaar te maken? Marc Royce werkt voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, met als specialisatie bijzondere benoemingen. Doorgaans wordt hij ingezet bij routineklussen, maar deze keer wacht hem de taak van zijn leven: hij moet de waarheid achter de recente gebeurtenissen zien te achterhalen in een operatie die uiterste geheimhouding vergt. Zelfs binnen de Amerikaanse regering mag niet iedereen ervan weten, want sommige grote bazen willen de hele zaak het liefst in de doofpot stoppen. Marc reist incognito af naar het Midden-Oosten en duikt in een wereld waar mensen worden verdeeld door eeuwenoude conflicten, en waar fanatieke religieuze groepen niet bang zijn om hun leven te geven voor hun waarheid – en dat van anderen te nemen, als het moet.Waardering:

Mark Royce is een aantal jaren geleden ontslagen als geheim agent omdat hij ervoor koos zijn zieke vrouw te verzorgen.
Onverwacht wordt hij gevraagd naar Irak te komen om te helpen zoeken naar een vriend van Mark.
In Irak leert Mark Sameh kennen, een christelijke advocaat.
Er gebeurd in korte tijd heel veel. Ze bevrijden een groep ontvoerde kinderen, er is een bomaanslag en nog veel meer geweld.
Het gaat allemaal best heel snel dus je moet je aandacht goed bij het boek houden.
De rol van de kleindochter van Sameh vind ik wat bijzonder. Ze heeft wel erg wijze praat voor een meisje van 8 jaar. Dat komt wat onnatuurlijk over.
Je moet echt liefdhebber van spannende boeken zijn, wil je dit boek gaan lezen. Voor hen is het boek aan te bevelen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789043505826
Aantal pagina's: 315
Prijs: € 18.95

Lees 1494 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:54
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.