Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 21 maart 2011 20:20

Hoff, B.J. Op de proef gesteld

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

 

De jaren in Riverhaven - deel 2

Inhoud:

Rachel Brenneman heeft een probleem

Rachel houdt van de mensen in de Riverhaven Amish gemeenschap, die niets liever willen dan met rust te worden gelaten en hun geloof te beleven. Maar Rachel heeft ook diepe gevoelens voor de buitenstaander Jeremiah Gant, een Iers-Amerikaanse conducteur van de ondergrondse spoorweg. Met een oprechte hoop om met Rachel te kunnen trouwen, vraagt Jeremiah aan de bisschop toestemming om zich bij de Amish gemeenschap te kunnen voegen. Als er onverwacht een negatieve beslissing wordt genomen, zijn hun harten gebroken en trachten ze ieder huns weegs te gaan.

In de tussentijd bedreigt iets sinisters - en dodelijks - de vrede van de gemeenschap. Als het geluid van de alarmbel rond middernacht klinkt, verzamelt de Amish bevolking zich. Als er iets gebeuren moet, doen ze het gezamenlijk.

Terwijl het leven van Rachel zich binnen de Amish gemeenschap afspeelt, leeft Jeremiah als een buitenstaander en lijkt een toekomst samen hopeloos. Toch kunnen ze elkaar niet loslaten en beleven ze beiden een moedige en inspirerende reis in geloof.Waardering:

Het tweede deel over Rachel Brenneman. In het vorige deel, Rachels geheim, lazen we hoe Rachel Jeremiah heeft leren kennen. Jeremiah en Rachel zijn van elkaar gaan houden maar omdat Jeremiah geen Amish man is, is het niet toegestaan om samen verder te gaan. Ze mogen elkaar zelfs niet eens ontmoeten! Dit alles tot grote frustratie van Jeremiah en verdriet van Rachel.
Ondertussen gebeuren er steeds nare dingen in Riverhaven. Zal dit te maken hebben met de hulp aan weggelopen slaven?
Dit Amish-verhaal is net wat anders dan anderen doordat het in vroegere tijden afspeelt.
Een stukje geschiedenis over de ondergrondse spoorlijn (waarover veel slaven vluchtte) komt naar voren.
Het einde van het verhaal is open maar er komt nog een derde deel in deze serie. (Engelse titel River of Mercy).

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064511417
Aantal pagina's: 279
Prijs: € 18.95

Lees 2578 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:23
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.