Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 15 maart 2010 10:07

Hoff, B.J.- Rachels geheim

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(9 stemmen)


De jaren in Riverhaven - deel 1

Inhoud:

Rachel Brenneman heeft een geheim... Maar als de mysterieuze, zwaargewonde Iers-Amerikaanse rivierbootkapitein Jeremiah Gant in het altijd zo rustige Amish dorp Riverhaven aankomt, zorgt dat voor beroering en komt haar geheim aan het licht. De kapitein wordt gewantrouwd en zorgt voor chaos en conflict - zeker voor Rachel. De niet welkome buitenstaander heeft een veilige plek nodig om te kunnen herstellen, voordat hij zijn taak om slaven naar de vrijheid te leiden weer kan op kan pakken. Noch hij, noch Rachel is voorbereid voor zijn missie, voor het hart van Rachel en voor de leefgewoontes van een leefgemeenschap.

In dit meeslepende eerste boek van de trilogie 'De jaren in Riverhaven'introduceert bestseller auteur BJ Hoff een nieuwe gemeenschap met onvergetelijke karakters, een gevoelige liefdesgeschiedenis en een reis in geloof met mensen die we gaandeweg beter leren kennen en liefhebben.

Waardering:

Een mooi boek over de Amisch in Riverhaven. Rachel is een jonge weduwe en neemt een gewonde man in huis. Dit brengt nogal wat te weeg in de gemeente. En dan is er de vraag; hoe is Jeramiah gewond geraakt? Maar Rachel houdt vol en verzorgt Jeremiah.  Rachel en Jeremiah voelen zich tot elkaar aangetrokken maar Jeremiah is niet Amisch dus van een relatie kan geen spraken zijn. Of is er toch een oplossing?
En dan is er nog Rachels geheim...
Dit is geen saai Amish-boek. Het speelt wel af in de Amisch wereld maar het geloof speelt niet de boventoon van het verhaal.

Rachels geheim is het eerste deel van de trilogie 'De jaren in Riverhaven'.

Lees 4423 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:51

1 Reactie

  • Reactielink zondag, 16 januari 2011 00:19 Geplaatst door Jolanda Bot

    Leuk om eens een boek over de Amish te lezen in de tijd voor 1900. Het verschil in materialisme is dan minder groot, de Amish leven nog steeds erg op zichzelf. Ze worden ook meer bedreigd.
    Het is interessant om te lezen hoe de schrijfster de Amish kennis laat maken met de Ondergrondse spoorweg (mensen die slaven helpen ontsnappen naar Canada).
    Vergeving speelt in dit boek een grote rol.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.