Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 06 april 2012 22:40

Goyer, Tricia - Aan stille wateren

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(14 stemmen)

Inhoud:

In de nacht van Marianna Sommers’ geboorte wordt haar familie getroffen door een vreselijk ongeluk. Op het moment dat zij ter wereld komt, verlaten haar twee zusjes die om naar de hemel te gaan. Haar leven lang doet ze haar best om het verlies van haar zusjes voor haar familie en hun Amishgemeenschap in Indiana goed te maken. Haar enige droom: een eenvoudig leven als de vrouw van Aaron Zook, van wie ze al sinds haar kindertijd houdt. Dan deelt haar vader mee dat ze gaan verhuizen – naar Montana nog wel! De reden is dat haar ouders haar jongere broertjes en zusje uit de buurt willen houden van hun oudste broer Levi, die de Amishleefwijze vaarwel gezegd heeft. Maar de verhuizing zal Marianna’s droom in duigen doen vallen en ze smeekt in Indiana te mogen blijven. Tevergeefs. Als Marianna haar huis – en Aaron – verlaat, is ze er zeker van dat haar hart voor altijd gebroken is.

Maar in Montana wachten haar verrassingen. De bergen, bomen en stille wateren openen Marianna’s hart voor God, zodat ze Hem op een nieuwe manier leert kennen. Toch zit het haar wel dwars dat de kleine Amishgemeenschap zo verweven is met de Englische buren. Vooral de omgang met houtbewerker Ben Stone baart haar zorgen. Als Ben maar niet alles precies goed deed! Hij is er voor hen in tijden van nood, en zijn liefde voor God is zo duidelijk zichtbaar. Maar toegeven aan de gevoelens die hij in haar opwekt, zou een verschrikkelijke prijs vergen…

Alles waarin ze gelooft en waarvan ze houdt.

Waardering:

Aan stille wateren is het eerste verschenen Amish-boek van Tricia Goyer. Marianna wordt geboren in de nacht dat haar twee zusjes verongelukken. Ze heeft daardoor altijd het gevoel dat ze iets goed te maken heeft. Ze helpt haar moeder waar ze kan en denkt niet veel aan zichzelf. Als haar oudersn aar Montana verhuizen, laat Marianna veel achter. Ze besluit voor een half jaar mee te gaan maar dan terug te keuren naar Indiana om te kijken of ze een toekomst op kan bouwen met de man van haar dromen.

Maar eenmaal in Montana, weet Marianna niet goed meer of ze wel terug wil...
Het boek leest prettig weg. Leuk om te lezen hoe groot de verschillen zijn tussen de ene en de andere Amishe gemeenschap. Voor de lezers van Amish boeken is het bekend dat Amish mensen niet zelf in een bijbel lezen mogen. In dit boek komt dat duidelijk naar voren, wanneer de vader van Marianna een engelse bijbel krijgt en hierin gaat lezen. Het gezin gaat zichzelf afvragen waarom die regel er eigenlijk is! Zo leert Marianna, als haar broertje een ongeluk krijgt, om zelf te bidden.

Aan stille wateren is het eerste deel van een 3-delige serie.

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789077669563
Aantal pagina's: 320
Prijs: 19.95 

Lees 2844 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:57

1 Reactie

  • Reactielink woensdag, 27 juni 2012 16:37 Geplaatst door Lady Vadeste

    Een mooi boek met veel aandacht voor details zonder dat het te overdreven word vind ik.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.