Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 13 februari 2014 20:06

White, Rosanna M. - Masker van onschuld

Geschreven door
Beoordeel dit item
(28 stemmen)

Inhoud:


1779 - Winter Reeves is een aristocratische Amerikaanse patriot die gedwongen is haar diepste gevoelens verborgen te houden tussen alle Britse loyalisten in de stad New York. Ze heeft geleerd haar oren open te houden zodat ze inlichtingen over Britse acties door kan geven aan Robbie Townsend, haar kindervriend, en zijn spionagenetwerk. Als zij betrapt wordt, zal ze opgehangen worden wegens spionage, maar ze bidt dat Gods bescherming haar zal bewaren. Robbie heeft haar het vak geleerd: de geheimen van onzichtbare inkt, verborgen doorgeeflocaties en vooral, een goed alias.

Bennet Lane komt vanuit Yale, waar hij professor was, terug naar New York met maar één doel: de spion van generaal Washington te vinden die zich ergens in de elitekringen van de stad verscholen houdt. Een echtgenote zoeken was alleen maar bedoeld als voorwendsel om zijn echte taak geheim te houden. Maar wanneer hij Winter ontmoet, met haar te intelligente ogen in haar te onnozele gezicht, komt hij een raadsel tegen dat hij niet negeren kan.

Allebei zijn ze vastbesloten hun doel te bereiken... en allebei jagen ze een ander doel na. Zal God hen tot een gezamenlijk doel brengen, of blijven hun levens gescheiden?

Waardering:


Een prachtige historische roman die zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Winter Reeves  woont bij haar grootouders in, waar ze helemaal niet welkom is. Haar moeder is overleden en haar vader is een Patriot. Een groot kwaad volgens grootvader.
Ze doen er alles aan om Winter met een rijke man te laten trouwen. Het is Winter verboden een eigen mening te hebben en ze stelt zich dan ook heel anders op dan hoe ze in werkelijkheid is.
Er is er één die dat meteen door heeft: Bennet. Wat hij echter niet doorheeft, dat Winter als spion overal haar oor te luisteren legt.  En Bennet is net degene die het spionageweb moet ontrafelen...
Al lang voor hij dit te horen krijgt is hij voor Winter gevallen. En zij, ondanks dat ze zich vast voorgenomen had dat niet te laten gebeuren, ook voor hem.
Een mooie mix van romantische historie en spanning. Het spionageweb waar Winter deel van uit maakt heet 'The Culper Ring'. Het leuke is dat dit is gebaseerd op een organisatie die toendertijd echt bestond.
Veel mensen zullen genieten van dit boek, omdat er het zo'n mooie mix is. Masker van onschuld is het eerste deel van de serie 'De Culper RIng'. 

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064511882
Aantal pagina's: 382
Prijs: € 19.95

Lees 3698 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.