Recensies, waarderingen, reacties en informatie

Jolanda Bot

Kies voor mij maakt deel uit van de serie Misty River. Andere delen van de serie zijn Blijf bij me en Geef me een kans.

Inhoud:


De artistieke Connor Bryant is al jarenlang verliefd op Shay Seaver, maar hij heeft er nooit echt werk van gemaakt, bang dat ze hem zou afwijzen.
Nu, zestien jaar later, is hij terug in Misty River, en alsof het zo moet zijn, heeft Shay momenteel geen vriend. Dit is zijn kans! Omdat zijn angst om afgewezen te worden nog niet is verdwenen, verzint hij een plan. Hij vraagt Shay of ze hem wil helpen zijn uiterlijk en datingstrategieën te verbeteren, in de hoop dat hij er zo achter komt hoe hij haar ideale man kan zijn.
Wat hij haar niet vertelt? Dat zij degene is met wie hij wil daten…

Waardering:


Connor Byant keert terug naar zijn geboortedorp om zijn moeder te helpen. Daar komt hij natuurlijk meteen Shay weer tegen, degene op wie hij nog steeds verliefd is. Hij durft haar niet mee uit te vragen, maar wil wel meer tijd met haar doorbrengen. Dus verzint hij een hulpvraag: help me om mijn datingskills te verbeteren. Zo gaat Shay steeds meer tijd met hem doorbrengen en begint ze zelf steeds meer verliefd te worden op Connor.
Zullen ze dan uiteindelijk bij elkaar komen of blijven ze vrienden?

Een leuke lichte novelle die bij uitstek in de tijd rond kerst gelezen kan worden. Het hoort in een serie, maar kan heel goed los gelezen worden. Door de kleine prijs is het ook een leuk cadeau.

Gegevens:


Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208650
Aantal blz 128
Prijs: € 8,95

Inhoud:


In Bij heldere maan van Elizabeth Musser droomt Allie Massey er jaren van om van de paardenranch van haar grootouders een traumacentrum te maken waar gewerkt wordt met paardentherapie. Haar oma draagt haar plan een warm hart toe, ook financieel. Maar als ze overlijdt erft Allie de ranch niet, tegen alle verwachtingen in.
In haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma; een geschiedenis die voert van de Grote Depressie tot de Tweede Wereldoorlog; een verhaal over onderzeeërs, moedige kustwachten en een nacht op het strand die het leven van haar grootmoeder voor altijd heeft bepaald. En misschien ook wel een verhaal dat Allie laat zien hoe ze haar droom alsnog kan waarmaken.

Waardering:


Allie heeft een prachtige droom: een praktijk voor paardentherapie beginnen op het landgoed van haar oma. Door middel van de therapie wil ze kinderen en volwassenen met beperkingen of problemen helpen. De droom valt echter in duigen als het testament van haar oma wordt geopend.
Allie wil echter niet zomaar opgeven en het wordt een obsessie oor haar. Ze verliest er zelfs haar verloofde door.
Dan vindt ze waar ze naar zocht, maar dan begint de reis pas. Haar oma leidt haar door krantenknipsels en notities door haar leven heen. Wat ze tijdens haar leven nooit kon vertellen, vertelt ze nu postuum aan Allie.
Het verhaal van haar oma is mooi, schokkend, ontroerend en bemoedigend.

De wisseling van de verhalen over Allie en oma Dale gaan vloeiend in elkaar over. Allie lijkt veel op haar koppige oma.
Het christelijke geloof heeft geen hele grote plaats, maar er wordt wel duidelijk geschreven dat op de knieën in gebed het juiste is om te doen.
Het boek is moeilijk weg te leggen, zo boeiend is het! Een van de beste romans van Musser!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733427
Aantal blz 400
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: €
Prijs luisterboek: €

Extra:

Lees het leesfragment
Avondrood is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler. De andere delen uit deze serie zijn Morgenlicht en Dagdroom.

Inhoud:


Avondrood van Deborah Raney vertelt het verhaal van Britt, de jongste van drie zussen. De afgelopen jaren heeft haar hele leven gedraaid om de mantelzorg voor haar ernstig zieke moeder. Nu haar moeder is overleden, denkt ze eindelijk tijd te krijgen voor zichzelf. Maar dan moet Britts oudste zus Phee bed houden wegens een gecompliceerde zwangerschap en opnieuw wordt Britts hulp ingeroepen.

Rafe Stuart is een ziekenhuismedewerker en niet in staat om zich fouten uit het verleden te vergeven. Om zijn leed te vergeten werkt hij hard om levens te redden, maar hij weet dat hij alle kans op liefde heeft verspeeld.

Als Britt en Rafe elkaar ontmoeten vanwege het ziekenhuisbezoek van Phee, vliegen de vonken over en weer. Maar Britt heeft geen tijd voor romantiek en Rafe heeft die afgezworen. Is het mogelijk om die afstand te overbruggen?

Avondrood is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler, maar is te lezen als een op zichzelf staande roman. De andere delen uit deze serie zijn Morgenlicht en Dagdroom.

Waardering:


Het lijkt er op dat Britts leven telkens in de wacht zit. Elke keer “moet” ze voor iemand zorgen. Eerst haar moeder, die aan kanker overlijdt. En nu weer haar oudste zus Britt die zwanger is van haar eerste kindje.

Als Britt Phee vindt in een plas bloed is ze in paniek. Degene die haar aan de telefoon geruststelt, is ambulancebroeder Rafe. In het ziekenhuis zoekt hij haar op. Al snel beginnen ze iets voor elkaar te voelen, maar er zijn nogal wat obstakels. Zo vindt Rafe dat hij geen recht meer heeft op liefde en Britt heeft moeite met de jongen die Rafe onder zijn hoede heeft genomen. Een relatie met meteen een kind ziet ze niet zo zitten.

De verhuur van de huisjes gaat gewoon door. Britt en haar zus hebben het er druk mee. En Britt wil dolgraag een trouwlocatie maken van de plek op de heuvel.

Een heerlijk vervolg op de eerste twee romans van deze serie. Het leest makkelijk, met veel romantiek maar ook spannende momenten.
Het boek kan los gelezen worden, maar als je de andere delen ook nog wilt lezen moet je dit niet eerst lezen.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732581
Aantal blz 352
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


In ‘Dichterbij dan ooit’ van Cynthia Ruchti is de afstand tussen Mara en haar man Liam juist groter dan ooit. Zij zorgt thuis voor hun drie ingewikkelde pubers en sleept zicht elke dag naar haar werk. Hij slaat waterputten in Oeganda.

Dan komt het vreselijke bericht dat Liam is verongelukt. Verslagen moet Mara een weg zien te vinden door een woud van financiële moeilijkheden, rouw en ernstige puberproblematiek. Net wanneer ze denkt dat ze het allemaal alleen moet doen, duikt een vroegere vriendin op.

'Dichterbij dan ooit' is een krachtig verhaal over vriendschap die levens redt.

Waardering:


Mara kan maar net haar hoofd boven water houden, terwijl haar man zijn passie en roeping nastreeft: waterputten slaan in Oeganda. Hij heeft een contract van vier jaar en in die vier jaar zien ze hem niet. Er is slechts eenmaal in de week slecht telefonisch contact.
Als Mara gebeld wordt door het bedrijf DeepWells waar haar man voor werkt, krijgt ze vreselijk bericht. Haar man is verdronken. Later blijkt zijn lichaam kwijt en weer later verbrand. Hij is in ieder geval overleden en er komt geen lichaam naar de Verenigde Staten.

Alsof het nog niet genoeg is gebeurt er nog een groot drama. Mara is kapot van verdriet. De kinderen, die eerst als pubers nogal eens lastig waren, steunen haar. Maar de meeste steun krijgt ze van haar jeugdvriendin. Zij sleept haar uit bed en haalt haar uit huis.

Het boek is prachtig, hartverscheurend, verwarmend en humoristisch. Het is wel even wennen aan schrijfstijl van de auteur, maar het went snel. Het is echt een boek met lach en traan.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732307
Aantal blz 336
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment

Inhoud:


Sint-Petersburg, 1917. In ‘Het verborgen ei’ van Kelli Stuart beschermt een Alma Pihl een voorwerp dat nooit in handen van de tsaar mag vallen: een prachtig ei, gemaakt door Fabergé, met binnenin een revolutionaire verrassing.

Alma verbergt het ei zo goed, dat het honderd jaar later nog steeds onvindbaar is wanneer de dochter van een beroemde schatzoeker naar het ei op zoek gaat om de laatste wens van haar terminaal zieke vader in te willigen. Het is het begin van een zoektocht die haar eigen leven in gevaar zal brengen…

Waardering:


Als Ava hoort dat haar vader op sterven ligt gaat ze samen met haar moeder naar hem toe. Ze heeft nooit een goede ban met hem gehad, want hij vond schatzoeken belangrijker dan een gezin.
Ava had best met hem mee willen zoeken, want ze is zelf net zo rusteloos als haar vader.
Nu zoekt hij een leerling die hij een zoektocht kan laten uitvoeren. Ava wil niets liever en samen met haar moeder reist ze naar Rusland.
De hoofdstukken over Ava wisselen met de hoofdstukken over Fabergé en zijn mysterieuze ei.

Het is een spannend boek. Het doet heel avontuurlijk aan. Zonder het historische verhaal van Fabergé en Alma zou het te avontuurlijk en ongeloofwaardig zijn.
Het is geen christelijk boek, maar wel prima te lezen voor christenen.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733076
Aantal blz 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:


Lees het leesfragment
Serie Murphy Shepherd deel 2. Hiervoor kwam "Waar de wereld in de oceaan valt"

Inhoud:


In ‘Een weg door vuur en water’ van Charles Martin krijgt Murphy Shepherd het zwaar te verduren, zelfs voor iemand die weet dat het leven niet over rozen gaat. Hij heeft er zijn carrière van gemaakt mensen te redden die slachtoffer geworden zijn van mensenhandel, maar dit keer komt dat wel heel dichtbij.

Als zijn vrouw, haar dochter en twee andere tieners ontvoerd worden, valt de bodem onder Murphy’s bestaan weg. Met meer moorden dan sporen om te volgen heeft hij geen idee waar hij moet beginnen om zijn geliefden terug te vinden. Maar hij zal vechten tot zijn laatste adem om ze te redden…

Waardering:


In dit boek gaat Murphy Shepherd opnieuw de strijd aan met slechteriken die kinderen en meisjes tot (seks)slaven maken. Maar de strijd wordt persoonlijker als hij zelf aangevallen wordt op zijn eigen terrein. Wie zit er achter die aanval en is hij een gevaar voor anderen?
Dat laatste blijkt wel zo te zijn als de aanvallers zo ver gaan dat ze zijn vrouw, dochter en stiefdochter meenemen. Met zijn uiterste krachten gaat hij achter hen aan en probeert hen te redden.
Een heel spannend boek, dat hier en daar wel wat te veel van het goede is. Murphy lijkt op een superheld die (bijna) altijd overleeft.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732222
Aantal blz 368
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het leesfragment

Inhoud:


Als cartoonist en portretschilder Fleur in 'Het medaillon van Chagall' van Reina Crispijn op bezoek is bij haar grootmoeder, doet die haar een bijzonder verzoek: ze moet in Parijs op zoek gaan naar de rechtmatige eigenaar van een kostbaar fluwelen avondjasje en een medaillon. Hoe kan ze deze persoon ooit vinden? Ze krijgt een dagboek, waarin de geschiedenis van het medaillon beschreven staat. Tegen beter weten in vertrekt Fleur naar Parijs. Wat dat besluit in werking zet, verbaast en verwondert haar.
'Het medaillon van Chagall' is een schilderachtige roman van Reina Crispijn.

Waardering:


Fleur krijgt een bijzondere opdracht vaan haar grootmoeder. Ze moet in Parijs op zoek gaan naar de familie van het medaillon van Chagall. Het medaillon behoort toe aan de familie die vroeger tegenover haar oma woonde en waar ze vaak speelde. Helaas zijn ze in de oorlog verdwenen en oma weet niet wie er nog in leven is. De familie was Joods en zag helaas niet in dat de dreiging van Hitler gevaarlijk was. Maar ze hadden wel het medaillon aan oma gegeven om in bewaring te houden.

Fleur gelooft niet dat het haar zal lukken om de familie te vinden, maar haar oma is er van overtuigd dat God haar naar iemand toe zal leiden.

Een boeiende roman over (onmogelijke) liefde. Over het medaillon van Chagall gaat het maar weinig, daar had nog wel wat meer uitgehaald kunnen worden.

Gegevens:


Uitgeverij Zomer&Keuning
ISBN
Aantal blz 243
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


Heden
Sarah Ashby keert terug naar haar ouderlijk huis, vastbesloten om eindelijk haar droom te verwezenlijken om samen met haar moeder en grootmoeder het familiebedrijf te runnen. Als haar moeder, Rosemary, aankondigt dat de oude kruidenierswinkel gaat sluiten, bedenken Sarah en haar grootmoeder, Glory Ann, een plan om de winkel te redden. Maar Rosemary heeft haar hele leven gewerkt om ervoor te zorgen dat haar dochter nooit in haar voetsporen treedt. Ze heeft zo haar redenen, maar de echte zal ze zeker nooit onthullen.

1965
Glory Ann bekent aan haar familie dat ze zwanger is van de baby van haar overleden verloofde. Onder druk gezet in een verstandshuwelijk met een winkelier om de reputatie van haar familie te behouden, zweert Glory Ann nooit meer lief te hebben. Maar sommige beloften worden niet zo gemakkelijk nagekomen als ze zich had voorgesteld.

Dit tweeledige verhaal van Amanda Cox gaat over de complexiteit van de moeder-dochterrelatie, de manier waarop de geheimen die we bewaren ons leven en dat van anderen vormgeven, en de genezende kracht van het vertellen van de waarheid.

Waardering:


Als Sarah terugkeert naar het kleine dorp waar ze is opgegroeid, is ze van plan om de kruidenierswinkel van haar grootmoeder en moeder voort te zetten. Maar als ze daar aan komt wil haar moeder dat absoluut niet. Zij wil de winkel verkopen. Samen met haar oma zet Sarah alles op alles om de winkel te behouden, maar het is erg moeilijk om in de moderne tijd een kleine winkel winstgevend te houden.
Sarah weet niet wat haar moeder verbergt en ze weet ook niet wat haar oma verbergt. Maar langzaam komen steeds meer geheimen naar boven.

Dit boek draait vooral om moeder-dochterrelaties. Maar gaat ook over romantiek en liefde. Het boek leest makkelijk en is boeiend!

Gegevens:


Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064513770
Aantal blz 336
Prijs: € 21,95

Inhoud:


In ‘Het rupsenhuis’ van Jeanine de Vries komt de Amsterdamse Jael door schulden van haar man in Friesland terecht, in het onbekende Franeker. Ze voelt zich doodongelukkig en wil nog maar één ding: terug naar het botanische atelier in Amsterdam. Daar werkte ze als atelierhulp van de beroemde Maria Sibylla Merian.

Maar wat ze ook probeert, het lukt Jael niet om als vrouw alleen terug te reizen. De Zuiderzee wordt haar vijand en het atelier lijkt verder weg dan ooit. Maar Jael geeft de moed niet zomaar op.

Waardering:


Jael moet halsoverkop met haar man Leib mee naar Franeker. Haar geliefde Mokum en al haar geliefden moet ze achterlaten. Ze weet dan nog niet dat Leib torenhoge schulden heeft gemaakt. Daarom vluchten ze naar Franeker, waar bijna geen Joden wonen. Maar ze kunnen zich daar ook niet aan de wetten houden die voor hen Joden gelden. Er is geen synagoge, geen ritueel bad, zelfs geen andere Joden om de feesten mee te vieren.
Jael probeert al snel naar Mokum terug te varen. Maar voor een vrouw alleen is dat haast niet mogelijk, zelfs niet met reispapieren. Toch probeert ze in het geheim geld te verdienen voor een overtocht.
Ook gaat ze verder met het bestuderen en vastleggen van rupsen en hun ontwikkeling tot vlinder.

De schrijfster heeft op een goede manier een beeld geschetst van het leven van Joden rond 1710, maar ook van de gereformeerde bevolking (vooroordelen over Joden en wezen, persoonlijke hygiëne). Het ruspenhuis heeft wat minder plaats dan de titel doet vermoeden, maar leeft vooral in het hoofd van Jael.
Een boeiende en verassenden roman!

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum (Mozaiek)
ISBN 9789023960867
Aantal blz 352
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:


Lees het leesfragment
‘Sidney Chambers en de schaduw van de dood’ is het eerste deel in de reeks ‘Grantchester’.

Inhoud:Het zijn de jaren vijftig in het lieflijke dorpje Grantchester. De sympathieke predikant Sydney Chambers staat bij nacht en ontij klaar voor iedereen die zijn hulp nodig heeft, ook al gaat hij daarbij soms aan zichzelf voorbij. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vriend, inspecteur Geordie Keating, bij het oplossen van moordzaken.

Als predikant heeft Sidney namelijk een belangrijk voordeel ten opzichte van zijn kameraad bij de recherche: toegang tot de huizen en harten van de inwoners van Grantchester. Mensen hebben de neiging om dingen aan hem op te biechten. En al zit de doorgewinterde inspecteur Keating niet altijd te wachten op de heldere inzichten van dominee Chambers, langzaam maar zeker wordt zijn gezelschap toch onmisbaar.

In dit eerste deel krijgen de heren te maken een vermeende zelfmoord, gestolen juwelen, een gevaarlijke kunstvervalsing en diverse onverklaarbare sterfgevallen…


Waardering:


Wie verwacht dat dit een herhaling is van de afleveringen van de tv-serie Grantchester zal verbaasd zijn. In dit boek wordt de hoofdpersoon, dominee Sidney Chambers, heel anders beschreven dan in de tv-serie. Het beeld dat hier wordt beschreven van een dominee vind ik een stuk realistischer. Sidney wordt getekend als een dominee die vaak denkt dat hij niet genoeg is en doet als dominee. Daarnaast is hij heel verlegen naar vrouwen toe.

De vrouw die in de tv-serie ook een grote rol speelt, Amanda, is in dit boek ook anders. Zij is niet de enige die we terug zien, maar er worden toch veel nieuwe personen en zaken behandelt.
Elk hoofdstuk heeft een nieuwe misdaad als onderwerp, maar er is wel verbinding in de hoofdstukken. In het begin lijkt dat wat minder, maar als je doorleest wordt het steeds duidelijker.

Een mooi begin van een nieuwe vervolgserie! Het lijkt niet erg op de tv-serie, maar is wel realistisch en boeiend.


Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029732987
Aantal blz 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:


Lees het leesfragment

Pagina 1 van 83

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.