×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 261 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 08 december 2011 20:09

Coble, Colleen - De dochter van de vuurtorenwachter

Beoordeel dit item
(13 stemmen)

 

Inhoud:

Addie Sullivan leidt een rustig leven in een vuurtoren aan de kust van Californië. Ze treurt over de dood van haar vader en moet het verbitterde humeur van haar moeder verduren. Totdat er tijdens een nachtelijke storm een gewonde vreemdeling wordt binnengedragen. Hij maakt haar duidelijk dat er in haar leven tot nu toe een duister geheim is: ze is niet Addie Sullivan, maar Julia Eaton – het vermiste en doodgewaande kind van een schatrijke familie. Addie grijpt de kans om herenigd te worden met de Eatons en verlaat de vuurtorenwoning. Ze besluit echter om haar ware identiteit geheim te houden totdat het mysterie ontrafeld is.

Addie is onder de indruk van het riante huis van de Eatons, verscholen in de bossen van Californië. Ze voelt zich veilig bij de hartelijke familie, is dol op het jongetje waarvan zij gouvernante is geworden en voelt zich sterk aangetrokken tot John, de vader van het jongetje. Dan valt een dreigende schaduw over Addie’s geluk. Stoffige kamers en geheime bergplaatsen geven geheimen prijs over haar verleden. Maar Addie komt ook in aanraking met een geloof en een liefde waarvan ze het bestaan nooit vermoed had.

Waardering:

Addie woont samen met haar moeder in een vuurtoren. Haar vader is overleden. Ze heeft een slechte relatie met haar moeder. In een strormnacht, ontmoet ze iemand die haar dingen uit haar leven verteld waar ze niets van weet. Het blijkt dat Addie niet is, maar Julia en als klein meisje aangespoeld is.
Ze besluit mee te gaan om haar familie te ontmoeten. Maar het loopt allemaal niet als ze gehoopt heeft.
Ze wordt in de familie aangenomen als gouvernante. Gaanderweg ontdekt ze steeds meer geheimen in de familie.
De aantrekkingskracht tussen Addie en John wordt leuk beschreven. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op alle vragen.
Het verhaal is wat eenvoudig, daarom wel extra leuk dat het einde heel anders is dan verwacht.
Een ontspannen boek wat liefhebbers van historische romans wel kunnen waarderen.

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033124211
Aantal pagina's: 327
Prijs: € 19.90

Lees 2772 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 15:07

3 reacties

 • Reactielink zaterdag, 15 september 2012 13:23 Geplaatst door roncalli

  W. v d Graaf, waarom vertel je nu van die moord terwijl ik net in het boek begonnen ben. Jammer, je kunt beter zeggen\; toen gebeurde er iets ergs, of zoiets, dan weet de lezer niet wat er gaat gebeuren.

 • Reactielink zaterdag, 25 februari 2012 17:50 Geplaatst door W. van de Graaf

  Het idee voor het verhaal wekt inderdaad hoge verwachtingen, maar helaas is deze roman een draak om te lezen. Er worden heel veel korte zinnetjes gebruikt en op de een of andere manier lukt het de schrijfster niet om je een band te laten krijgen met de personages. Ook het christelijke aspect is heel magertjes, regelmatig lees je de zin, dat God alles bestuurt, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Verder is het verhaal hier en daag ronduit ongeloofwaardig. Op een gegeven moment wordt de stiefmoeder van de hoofdpersoon vermoord gevonden door haar, en diezelfde avond gaat men gezellig op restaurant om iets anders te vieren....Als je van mooie zinnen en een goed historisch verhaal houdt moet je dit boek niet hebben.Ik ben tot net over de helft gekomen en toen had ik er schoon genoeg van. Echt zonde van mijn boekenbon!

 • Reactielink dinsdag, 07 februari 2012 00:50 Geplaatst door Jolanda Bot

  Een historische roman en een detective in een.
  De mysteries worden echt pas aan het einde van het boek opgehelderd.
  Het verhaal is inderdaad wat eenvoudig en wat vergezocht, maar leest lekker weg.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.