Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 19 november 2010 22:35

Wittwer, Siegfried - Licht in de duisternis

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

 

Inhoud:

In opdracht van Rome vallen Italiaanse en Franse legers de waldenzische dorpen in de Alpen aan. Onder de soldaten bevindt zich een jonge infiltrant: de waldens Pierre Revel. Pierre wordt echter al snel ontmaskerd. Er staan hem gruwelijke folteringen, en uiteindelijk de brandstapel te wachten. Als hij met hulp van een vriend weet te ontsnappen, vluchten ze verkleed als dominicaanse monniken samen terug de Alpen in. Zijn ze op tijd om hun geloofsgenoten te waarschuwen en een bloedige afslachting te voorkomen

Ondertussen worstelt Pierre met geloofsvragen. Wat is wel en wat niet geoorloofd in de strijd? Mag hij zich wreken op de Italiaanse officier die zijn moeder heeft vermoord? En meer persoonlijk: zal de liefde tussen hem en Maria standhouden in deze turbulente tijden.

Waardering:

Wat een indrukwekkend boek! Het gaat over de vervolging van de Waldenzen in 1487. Pierre Revel is infiltrant maar wordt  betrapt en gevangen genomen. Gelukkig weet hij te ontsnappen en samen met zijn vriend gaan ze de dorpjes af om andere Waldenzen te waarschuwen. Pierre ziet in één van de eerste dorpen waar hij komt gruwelijke taferelen.
Bijzonder om te lezen hoe in andere dopen de Heere zo duidelijk aan hun zijde staat. Dat een paar honderd boeren met steenslingers, hooivorken en pijl en boog een heel leger kunnen verslaan. Of dat de Heere vreselijk noodweer zendt waar de soldaten niet tegenop gewassen zijn.
En ook hoe een enkele als vijand komt maar door het zien van deze wonderen als vriend weer gaat.
'k Vind het een prachtig boek. Het stuk geschiedenis is ook interessant om te lezen; er is weinig over dit onderwerp te lezen. Achterin het boek staat een stukje geschiedenis en foto's vermeld.

Gegevens:

UItgeverij Barnabas, Jongbloed
ISBN: 9789085201670
Aantal pagina's: 352
Prijs: € 19.95

Lees 2326 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:22
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.