Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 03 maart 2009 21:44

Woodsmall, Cindy - Vleugels van de dageraad

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Deel 1 uit een serie van 3 boeken

Inhoud:

De zeventienjarige Hanna Fisher is opgegroeid in een traditioneel Amish-gezin. Maar ze vraagt zich af hoe lang ze het nog volhoudt binnen de streng gesloten gemeenschap. Ze is verliefd op een ‘buitenstaander', de Mennoniet Paul Waddell. Voordat hij terugkeert naar zijn college, vraagt Paul aan Hanna of zij zijn vrouw wil worden. Hanna zegt ja, zich ervan bewust dat haar keuze de relatie met haar familie voor altijd zal veranderen.
Op de avond van de dag waarop Paul haar ten huwelijk heeft gevraagd, slaat de tragedie toe. In één afschuwelijke ontmoeting wordt alles waarin Hanna geloofde stukgeslagen. Hanna zit nu met vragen waarop de Oude Orde van de Amish geen antwoord kan geven. Ze dreigt haar plaats te verliezen in het gezin en in de Amish-gemeenschap, maar ook in het hart van de man van wie ze houdt.

Waardering:

Dit boek lijkt op de boeken van Beverly Lewis, maar in dit boek val je meteen in het verhaal. Er is gelijk actie.
Vreselijk om te lezen hoeveel onbegrip en veroordeling er is voor Hanna. Vooral de strengheid van de regels in de Amish-gemeenschap komen hier aan de orde. En het feit dat er geen persoonlijke relatie met God mogelijk is daar. Alleen de standaardgebeden mogen gebeden worden.
Het boek is boeiend tot het einde. Je vraagt je dan wel af hoe het verder zal gaan.
Lees 2703 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:46
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.