Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 27 februari 2009 08:01

Austin, Lynn - Amerikaanse Burgeroorlog 3 - Vlam van hoop

Beoordeel dit item
(14 stemmen)


Amerikaanse burgeroorlog - deel 3

Inhoud:

Grady is als kind bij zijn moeder weggehaald en verkocht aan een slavenhandelaar. Hij groeit in slavernij op tot een verbitterde jongeman vol haat tegen de blanken. Kitty heeft haar eigen ouders nauwelijks gekend. Zij woont als slavin bij Missy Claire, een veeleisende jonge vrouw die haar slecht behandelt. Kitty probeert problemen te vermijden door onderdanig en gehoorzaam te zijn. Wanneer Grady’s baas Missy Claire het hof maakt, leren Grady en Kitty elkaar kennen – en Kitty is al snel hopeloos verliefd. Dan breekt de Burgeroorlog uit. Grady ziet zijn kans schoon om te vluchten, zijn vrijheid te herwinnen – en zich te wreken voor het onrecht dat hem is aangedaan. Kitty is bang om te vluchten. Ze heeft nog nooit zelf een beslissing genomen, en nu staat ze voor de meest ingrijpende keuze van haar leven. Blijft ze bij Missy Claire, in de relatieve veiligheid van de slavernij? Of grijpt ze haar kans op vrijheid en op geluk met Grady, met alle risico’s van dien? Ook Grady moet een keuze maken. Want uiteindelijk is er maar één weg die hem werkelijk naar de vrijheid zal leiden.

Waardering:

Het raakt je als je leest hoe slaven behandeld worden. Dat bleef bij mij wel even hangen nadat ik het boek gelezen had.
Ook hoe ze op God blijven vertrouwen.
Helaas het einde van deze prachtige trilogie. Je hebt denk ik een reeël beeld van de Amerikaanse Burgeroorlog als je deze boeken gelezen hebt, omdat je het van verschillende kanten bekijkt (deel 1 vanuit een burger, deel 2 vanuit het front en deel 3 vanuit de slaven).

Lees 2376 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 15:05
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.