×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 95 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 27 februari 2009 07:56

Austin, Lynn - Amerikaanse Burgeroorlog 2 - Donker vuur

Beoordeel dit item
(15 stemmen)


Amerikaanse burgeroorlog - deel 2

Inhoud:

In 1861 breekt de burgeroorlog uit tussen het noorden en het zuiden van de Verenigde Staten. Aanleiding is de slavernij: de noordelijke staten willen in het hele land de slavernij afschaffen, maar de zuidelijke staten zijn bereid om hun recht op het houden van slaven met hand en tand te verdedigen. In die turbulente wereld, verscheurd door oorlog, moeten twee jonge vrouwen hun weg vinden.
Julia Hoffman leidt een zorgeloos leven in de gegoede kringen. Ze wordt verliefd op Nathaniel Greene, een fel tegenstander van de slavernij. Hij keurt haar echter geen blik waardig, omdat hij haar te oppervlakkig vindt. Geschokt besluit Julia haar leven een wending te geven en ze meldt zich aan als verpleegster aan het front. De verschrikkingen van de oorlog, die ze nu van nabij meemaakt, veranderen haar leven ingrijpend. Phoebe Bigelow is ongelukkig in haar uitzichtloze bestaan. Wanneer de kans zich aandient, vlucht ze weg en sluit zich aan bij het leger. Maar daar ontdekt ze dat ze niet kan wegvluchten voor wie ze werkelijk is.

Waardering:

Een boek wat je leest en herleest. Knap geschreven! Er lopen twee verhalenlijnen door elkaar heen. Je blijft dus doorlezen omdat je graag wilt weten hoe het met het andere verhaal afloopt.
Persoonlijk vind ik dit het mooiste deel van deze trilogie.

Lees 2722 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 15:07

1 Reactie

  • Reactielink dinsdag, 30 juni 2009 19:02 Geplaatst door Elienne

    Dit boek is zóó mooi van Lynn Austin.. Het is erg goed geschreven en je wilt weten hoe het afloopt!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.