Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 30 december 2021 10:53

Callahans, Patti - Er was eens een kleerkast

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

Patti Callahans 'Er was eens een kleerkast' speelt zich dan niet af in Narnia, maar is minstens net zo fascinerend. Megs Devonshire houdt zich het liefst de hele dag bezig met cijfers en formules. Haar jongere broertje George heeft niet lang meer te leven en neemt graag zijn toevlucht tot de boeken van Narnia. Hoewel ze niks met de boeken heeft, besluit Megs op Georges aandringen op zoek te gaan naar de auteur om erachter te komen waar het idee van Narnia vandaan komt. In plaats van antwoorden geeft C.S. Lewis haar het inzicht dat verbeelding en hoop krachtiger zijn dan welke formule dan ook.


Waardering:

Megs is studente natuurkunde en wiskunde in Oxford. Ze leest bijna geen boeken en al helemaal geen sprookjes. Totdat haar broertje George helemaal in de ban raakt van het nieuwe boek van C.S. Lewis over Narnia. Hij vraagt haar om aan de schrijver te vragen waar Narnia vandaan komt. Omdat George niet lang meer te leven heeft door zijn slechte hart durft Megs hem niet teleur te stellen. Ze zoekt C.S. Lewis thuis op.
Daar vraagt ze hem naar Narnia, maar hij geeft antwoord door verhalen te vertellen. De verhalen gaan over hem zelf. Over zijn jeugd en schooltijd. Megs begrijpt er niks van, maar George begrijpt het het beter.
Het is een mooie kennismaking met C.S. Lewis, maar ook een aangrijpend verhaal over een kleine ernstig zieke jongen en die liefde van zijn zus voor hem.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029731843
Aantal blz: 288
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: €9,99


Extra:

Lees het leesfragment

Lees 350 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.