Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 19 januari 2009 20:46

Wisler, Alice J. - Regenlied

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

Nicole Michelin is geboren in Japan, waar haar ouders werkten als zendelingen. Als haar moeder bij een brand om het leven komt, keert Nicole met haar vader terug naar Amerika. Wat er precies is gebeurd, kan ze zich nauwelijks herinneren. Nicole is heel tevreden met haar leven in het kleine plaatsje Mount Olive In North Carolina. Ze geniet daar van haar eigenzinnige familieleden en haar aquarium met vissen. Ze schrijft maandelijks een column op een website voor visliefhebbers. Als ze een reactie krijgt van een Amerikaan die in Japan woont, mailt ze terug. Er ontstaat een intensief mailcontact en zijn berichten raken haar in haar hart. Ze vertelt alleen niet dat ze zelf in Japan is geboren. Gaandeweg komt hij er toch achter en dan blijkt dat hij haar als kind heeft gekend. Hij weet zelfs meer over haar jeugd en haar moeder dan zijzelf…

Waardering:

Het verhaal speelt zich af in Amerika en Japan. Het boek is in de ik-vorm geschreven vanuit Nicole. Een verhaal over verlies in vertrouwen met hier en daar een vleug humor. Het leest niet echt makkelijk weg, sommige stukken verlopen wat moeizaam.

Lees 2336 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.