Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 17 januari 2009 21:40

Alexander, Hannah - C - Stil pleidooi

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Dit is het laatste deel van een serie. De boeken hiervoor zijn: 'Blind vertrouwen' en 'Vurige eed'.

Stil pleidooiInhoud:

Dokter Lukas Bower is arts op de spoedeisende hulp in het streekziekenhuis van Knolls. Als zijn ziekenhuis gedeeltelijk wordt herbouwd na een brand, tekent hij een contract voor een tijdelijke artsenfunctie in een ander stadje in de omgeving. Hemelsbreed drie uur verwijderd van zijn vertrouwde collega’s, onder wie dokter Mercy Richmond die meer voor hem betekent dan hij durft toe te geven. Met lede ogen moet hij aanzien dat Mercy’s ex-man een steeds grotere rol begint te spelen in haar leven.

Lukas krijgt in het nieuwe ziekenhuis te maken met mensen die het met de medische ethiek niet zo nauw nemen. De ziekenhuisdirectie lijkt bovendien niet op haar taak berekend.
Mercy, die net christen is geworden, loopt tegen haar eigen problemen aan, en net nu wordt ze overspoeld met patiënten. Ze wil haar patiënten niet tekort doen, maar komt daarmee in conflict met haar wens om voldoende tijd vrij te maken voor haar 10-jarige dochter Tedi.

De afstand tussen Mercy en Lukas wordt steeds groter. Mercy wordt heen en weer geslingerd tussen een relatie die getekend is door verraad, en haar hoop op de liefde van een man die ze zelden ziet.

Waardering:

Dit boek is ook op het laatst spannend, net als de andere twee delen van de serie.
In dit boek blijft Lucas bij zijn christelijke standpunten, ook al wordt hij hiervoor tegen gewerkt.
Deze tijd is niet zijn leukste tijd, maar hij slaat zich er met behulp van God doorheen.
En dan is er nog de romance tussen hem en Mercy. Dat blijft leuk.

Lees 4312 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.