Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 17 januari 2009 21:37

Alexander, Hannah - B - Vurige eed

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Dit is het tweede deel van een serie. Het boek hiervoor is 'Blind vertrouwen' en het boek hierna 'Stil pleidooi'.

Vurige eedInhoud:

‘De gezondheid van de patiënt gaat boven alles.’
Dokter Lukas Bower ziet zijn professie als een heilige roeping. Het is zijn plechtige voornemen om het welzijn van zijn patiënten altijd de hoogste prioriteit te geven. Hij weigert deze heilige eed dan ook te verloochenen als beslissingen van hogerhand hem daartoe lijken te dwingen: een verbitterde ziekenhuisdirecteur heeft een winstgevend, maar moreel verderfelijk plan voor het ziekenhuis voor ogen …

Plotseling wordt de kleine plattelandsgemeenschap van Knolls opgeschrikt door een serie verdachte branden, en de toch al overbelaste Eerste Hulpafdeling kan de nieuwe toevoer van patiënten nauwelijks aan. Dr. Lukas Bowers verantwoordelijkheden stijgen tot het uiterste. In deze hectische periode moet de jonge SEH-arts steeds nauwer samenwerken met dr. Mercy Richmond. Als zijn gevoelens voor haar meer worden dan hij verwachtte, moet hij de moeilijkste beslissing van zijn leven nemen.

Waardering:

Het einde van dit boek is weer behoorlijk spannend. Je vraagt je af wie de branden aan steekt.
Mooi om te zien dat de dokters in dit boek zich ook om mensen bekommeren die geen zorg vragen, maar dat wel nodig hebben.

Lees 5488 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.