Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 16 januari 2009 20:41

Chapman, G. en Palmer, C. - A - Nieuwe lente

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Serie Vier seizoenen, deel 1

Inhoud:

Nieuwe lenteHet huwelijk van Brenda en Steve Hansen zit in een winterperiode. De kinderen zijn het huis uit en Brenda mist hen ontzettend.
Steve is makelaar en de zaken gaan zo goed dat hij nauwelijks oog heeft voor Brenda en ook bijna niet meer thuis komt eten.
Op een dag komt er een zwerver aan de deur, Cody genaamd. Het is een nogal kinderlijke man van 21 jaar. Brenda voorziet hem van eten en hij mag slapen in het souterrain. Dit vertrek is Brenda aan het opknappen. Ze heeft stoelen geverfd en kussenhoezen genaaid. Dit wordt echter niet opgemerkt door Steve.
Door een vervelend voorval verdwijnt Cody plotseling en blijft een hele tijd weg.
Brenda huurt  een klusjesman  en met hem raakt ze goed bevriend.  Als het bijna misgaat tussen hen, komt Cody plotseling binnen...

Patsy Pringle heeft een kapsalon annex theesalon. Daar komen regelmatig dames bij elkaar om de laatste nieuwtjes uit te wisselen, naar elkaar te luisteren en elkaar te helpen. Normaal gesproken is Brenda daar ook bij, maar het gaat steeds slechter tussen haar en Steve en ze verschijnt niet meer op het theeuurtje. De dames besluiten haar te gaan helpen, maar de vraag is nog maar of het huwelijk weer op de rails gezet kan worden.

Waardering:

Een prettig leesbaar boek dat duidelijk beschrijft waardoor het mis kan gaan in een huwelijk. De moeite die Steve heeft om zijn vrouw te vergeven, wordt treffend weergegeven.
Achter in het boek staan discussievragen. Ook de “liefdestalen” waar Gary Chapman verschillende boeken over heeft geschreven, komen aan bod.

Extra:

Gary Chapman veroverde Nederland met zijn boek De vijf talen van de liefde. Hij is een veelgevraagd spreker en auteur van succesvolle boeken over relaties. Catherine Palmer schreef meerdere romans.

Lees 2526 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink vrijdag, 16 januari 2009 22:59 Geplaatst door Jolanda Bot

    Inderdaad een prettig leesbaar boek.
    Alleen vond ik de vijf talen van de liefde er soms een beetje te dik op liggen.
    Het is echt een boek over huwelijken.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.