Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 21:47

Nichols, Linda – Een dal van duisternis

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

Een dal van duisternisSam heeft alles: hij is getrouwd met zijn grote liefde Annie, heeft een prachtig dochtertje en is een succesvol hartchirurg. Onverwacht stort zijn wereld in. Wanneer hij op het punt staat een meisje te opereren, krijgt hij het bericht dat zijn dochter is verongelukt. Toch besluit hij zelf de operatie uit te voeren, omdat hij meent dat niemand dat zo goed kan doen als hij. Zijn trots heeft verschrikkelijke gevolgen: hij maakt een ernstige fout, waardoor zijn patiënte in coma raakt.

Annie kan het niet langer verdragen dat Sam altijd zijn werk voor zijn gezin plaatst. Zij verlaat hem, zoekt ver weg een baan en probeert zo haar bittere verdriet te ontvluchten.
Sams trots is gebroken.

Vijf jaar lang hoopt hij op Annies terugkeer, op een tweede kans, maar langzamerhand verliest hij de moed. Dan worden de gebeurtenissen van vijf jaar geleden weer opgerakeld in de pers en Sam wordt tijdelijk geschorst. Wanneer Annie dit hoort, weet ze dat het moment gekomen is om terug te keren, met Sam te praten en hun pijn onder ogen te zien. Twee gebroken mensen, die elkaar nodig hebben - nu meer dan ooit.

Waardering:

Mooi boek over schuldgevoel en vergeving. Sam blijft hopen dat Annie terug komt. Annie zal hem moeten vergeven daarvoor.
Ze zijn in 5 jaar zo vervreemd geraakt van elkaar dat ze opnieuw moeten beginnen.
Goed geschreven, niet alsof het makkelijk is, maar echt.
 

Lees 6002 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

2 reacties

  • Reactielink maandag, 21 februari 2011 22:22 Geplaatst door carlien

    pakkend boek, goede karakterschetsen, verrassende wendingen.

  • Reactielink zaterdag, 27 juni 2009 17:28 Geplaatst door Elienne

    Ontzettend mooi boek, en prachtig geschreven. Ontroerend boek over schuldgevoel en vergeving.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.