Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 03 september 2011 11:13

Brunstetter, Wanda -i- Rijk aan eenvoud

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

“Rijk aan eenvoud” is het derde deel in de serie “Bruiden van Lancaster”. Deel 1 is “Blij van hart” en deel 2 “Uitzien naar een wonder”.

Inhoud:

Door een studie binnenhuisarchitectuur belandt de jonge Laura in Pennsylvania. Daar raakt ze gefascineerd door de Amish en hun cultuur. Al gauw slaat tussen haar en Eli Yoder een vonk over.

Laura heeft het alleen niet zo op de kerk, en weet al helemaal niet wat het inhoudt om de wereld de rug toe te keren. Eli's achtergrond maakt het hem onmogelijk met een ongelovige om te gaan. Hij beseft dat hij een pijnlijke keuze zal moeten maken. Waarom moet liefde zo ingewikkeld zijn?

Waardering:

Dit boek wijkt wat af van de andere boeken in deze serie doordat Laura niet Amish is. Toch worden Eli en Laura verliefd op elkaar en willen niet meer zonder elkaar.
Uiteindelijk lijken ze een oplossing te vinden voor hun probleem, maar dat is niet makkelijk. Laura snapt niets van het geloof en gelooft niet in God.
Martha Rose, de zus van Eli, helpt haar daar mee.
Ik vind het alleen erg ongeloofwaardig dat een Amish vrouw gelooft dat al haar zonden vergeven zijn door het offer van Jezus Christus. De Amish geloven juist dat je dat niet zeker kunt weten en dat je je daarom aan al hun wetten moet houden. Mensen die wel geloven in hun behoud worden verstoten.
De schrijfster heeft de Amish dus wat “christelijker” gemaakt.
Het draait in dit boek vooral om de liefde, zoals ook in de andere delen van deze serie. Het boek kan goed op zichzelf worden gelezen, het is geen vervolg.

Gegevens:

Uitgever De Groot Goudriaan
288 blz.
ISBN 9789088651458
Prijs € 19,95

Lees 1954 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 23:23
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.