Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 18 oktober 2010 22:19

Bly, Stephen - De onbekende dochter

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Inhoud:

Het medaillon dat om haar hals hangt, bevat een pijnlijk geheim …

Grace Denison, dochter van een bekende senator, groeit op te midden van de elite in Washington. Het dubbelleven van haar vader benauwt haar zo, dat ze besluit te vertrekken.
Grace snakt naar echtheid en rust. Dit denkt ze te vinden in Lordsburg – een klein prairiedorpje aan de rand van een spoorweg. Hier weet ze een baantje als nachttelegrafiste te bemachtigen.
Het leven in het wilde westen is zwaar, maar Grace weet zich staande te houden. Hoewel ze er alles aan doet om haar anonimiteit te behouden, ontdekt de bevolking van Lordsburg echter algauw dat ze de dochter van een bekende senator is. Grace raakt de controle over haar leven hoe langer hoe meer kwijt.
En dan is er nog Colton Parnell. Welke houding moet ze innemen tegenover deze eigenwijze, maar onweerstaanbare cowboy? Hoe zal hij reageren als hij het geheim te weten komt dat ze voor hem verborgen houdt?

 

Waardering:

Het verhaal begint wanneer Grace Denison aakomt op het station van Lordsburg en haar eerste ontmoeting heeft met Colton Parnell. Het verhaal heeft je dan meteen te pakken want het is vlot en humoristisch beschreven.
Grace is als het ware gevlucht naar Lordsburg omdat ze denkt daar anoniem te kunnen leven. Haar vader is een senator in Washington dus de naam Denison verraadt Grace al snel.
Grace werkt als nachttelegrafiste en woont in een pension. In hetzelfde pension als Colton Parnell...
Grace heeft een medaillon om haar nek met daarin een foto van een dierbare. Het blijft een beetje gissen wie dat nu precies is maar aan het einde van het boek wordt dat allemaal duidelijk.
Colton Parnell zit in de problemen en vraagt Grace om hulp. Dit is niet zonder gevaar maar Grace stemt toe omdat ze gevoelens heeft gekregen voor Parnell.
En vlot, humoristisch boek wat heerlijk wegleest.

 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033608803
Blz: 336
Prijs: € 19,95
Lees 2639 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:42

1 Reactie

  • Reactielink dinsdag, 28 december 2010 00:20 Geplaatst door Jolanda Bot

    Erg leuk boek met veel humor!
    De omstandigheden zijn goed beschreven, zoals de gewoonten in die tijd. Leuk ook om te lezen over een cowboy-stadje waar de politie niet de macht heeft, maar iedereen zelf gaat rechten.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.