Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 24 september 2010 16:46

Brunstetter, Wanda - Uitzien naar een wonder

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(3 stemmen)


De bruiden van Lancaster County - deel 2

Inhoud:

Ondanks haar handicap kijkt Rebekah Stoltzfus terug op een zorgeloze kindertijd. Maar nu ze opgroeit tot een jonge vrouw, beseft ze dat ze nooit zal kunnen voldoen aan de verwachtingen van de Amish gemeenschap: trouwen en kinderen krijgen. Zal ze altijd afhankelijk blijven van haar familie? 
Maar dan komt Daniel Beachy steeds dichter in haar buurt. Wat zoekt hij bij een vrouw met een handicap? Meer dan ooit verlangt Rebekah naar een zelfstandig leven zonder medelijden – en bidt wanhopig om een wonder.

Waardering:

Dit tweede deel uit de serie De bruiden van Lancaster County, gaat over Rebekah. In het eerste deel Blij van hart, hebben we kunnen lezen hoe Rebekah tijdens noodweer een boomstronk op zich kreeg en dat daardoor haar benen verlamd raakte.
Nu is Rebekah volwassen en heeft steeds meer moeite gekregen met het accepteren van haar handicap. Ze is bang dat ze nooit zal trouwen en kinderen zal krijgen. Rebekah wil graag in haar eigen onderhoud kunnen voorzien en begint met het stekken van plantjes om deze te kunnen verkopen.
In de eerste helft van het boek heeft ze regelmatig ontmoeten met Daniël Beachy. Rebekah denkt dat Daniël verliefd is op haar nicht en stopt haar gevoelens voor hem weg.
Later in het verhaal krijgen ze toch een relatie hetzij met wat ups en downs.
Het boek is ontzettend voorspelbaar en helaas gebeuren er om het gebeuren van Rebekah en Daniël heen, weinig andere dingen die het boek leuker maken.
Al met al dus wat saai om te lezen.

Extra:

Uitgeverij: de Groot Goudriaan
ISBN: 9789088651151
BLZ: 279
Prijs: € 18,95

Lees 2187 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:04

2 reacties

  • Reactielink donderdag, 07 juli 2011 19:31 Geplaatst door Jolanda Bot

    In het begin van het boek merk je meteen dat Rebekkah erg somber is. Er wordt verteld dat ze als kind juist erg vrolijk was en weinig hinder had van haar handicap. Ik vind het wat onlogisch dat ze nu zo baalt als ze niet mee kan doen, terwijl ze dat vroeger niet had. Ik kan me wel voorstellen dat ze niet gelooft dat ze zal trouwen.
    Dit boek gaat weer over romantiek. Het wordt inderdaad wel veel van hetzelfde, alhoewel het boek makkelijk leest.

  • Reactielink dinsdag, 19 oktober 2010 09:12 Geplaatst door tamara78

    ondanks dat de verhaallijnen vaak hetzelfde zijn blijf ik genieten van deze schrijfster. Ook van dit boek heb ik weer heerlijk genoten

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.