Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 03 mei 2010 21:50

Davis, Tom – Angst

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Adanna woont in het door honger en aids geteisterde Swaziland. Haar moeder is doodziek en ze draagt alleen de zorg voor haar broertje en zusje. Adanna is de wanhoop nabij. Dan krijgt ze een droom…

Fotograaf Stuart Daniels heeft naam gemaakt met een foto die hij schoot in Congo. De gruwelijkheden blijven hem echter achtervolgen. Zijn huwelijk en werk lijden hier steeds meer onder. Hij krijgt nog één kans van zijn baas en keert terug naar Afrika. Daar ontmoet hij Adanna.

Zo levensecht beschreven dat de rillingen over je rug lopen

Waardering:

Indringend boek over Afrika.

Je leest twee verhalen door elkaar heen die later samen komen.

Het eerste verhaal is over fotograaf Stuart die getuige is geweest van een gruwelijk gebeuren in Congo. Daar begint het boek ook mee. Hij worstelt daarna nog heel lang met het gebeuren en kan zijn werk niet meer doen.
Totdat zijn baas een ultimatum stelt en hij naar Zuid-Afrika af reist om in Swaziland foto’s te nemen. Daar maakt hij dingen mee die zijn leven veranderen.

De tweede verhaallijn is over Adanna, een twaalfjarig meisje dat met haar moeder en zusje en broertje in Swaziland leeft. Ze hebben zelden te eten en haar vader is gestorven aan aids.
Wat zij mee maakt gun je niemand!

Dit boek vertelt over het leven in Swaziland en Afrika. Een leven van armoede, honger, hiv/aids, misbruik en angst. Angst voor aids, angst voor wat anderen je aan willen doen.

Tom Davis raakt je hart met dit boek!

Gegevens:

Uitgeverij Kok
287 blz.
Met de aankoop van dit boek steun je World Vision

Lees 7523 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 17:06
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.