Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 26 april 2010 09:02

Mitchell, Siri - Het rijk alleen

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Een heel kasteel voor jezelf... wie wil dat niet? Van een erfenis koopt Frédérique een Frans chateau en verbouwt het tot exclusief hotel, waar ze bij hoge uitzondering gasten toelaat.

De vondst van een middeleeuws dagboek op het terrein inspireert een Amerikaanse schrijver om de locatie van dichtbij te bekijken en er een halfjaar te blijven. De gastvrouw neemt hem voor lief, tot Alix de Montôt zich ermee gaat bemoeien. Schrijfster van het dagboek en voormalig bewoonster...

Waardering:

Een heerlijke roman die afwisselend historisch en eigentijds is. Frédérique heeft van haar erfenis een kasteel verhuurd. Ze vindt in het kasteel oude dagboeken. Alex wil op lokatie een historische roman schrijven over de schrijfster van de dagboeken. Tussen Alex en Frédérique bloeit langzaam wat op.
Het andere gedeelte zijn dagboekstukken van Alixis, een meisje wat op 13-jarige leeftijd uitgehuwelijkt wordt.
Beide gedeelten zijn heerlijk om te lezen en de afwisseling tussen de twee maakt het extra leuk. Heerlijk boek!

Lees 2265 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 17:16

2 reacties

  • Reactielink zaterdag, 05 maart 2011 22:54 Geplaatst door Lezeres

    Verrassend boek!

  • Reactielink zaterdag, 30 oktober 2010 00:22 Geplaatst door Ge.

    Een prachtig boek! Het zit vol met afwisseling, je leest hem echt snel uit!:D Het is geen 'standaard' boek en dat maakt het extra mooi! Echt een aanrader, ik vond het jammer dat ik hem uit had...

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.