Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 05 januari 2009 15:28

Musser, Elisabeth - Verborgen antwoorden

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

Verborgen antwoordenWanneer de 13-jarige Emile de Bonnery wordt gedwongen om te verhuizen met zijn moeder van Frankrijk naar Amerika, is hij boos en achterdochtig. Zijn vader is spoorloos verdwenen. Wat is er met hem gebeurd?
Emile is ervan overtuigd dat zijn vader is vermoord of undercover werkt als spion. Hij gaat op zoek naar zijn vader en probeert meer over hem te weten te komen. Intussen heeft hij veel moeite om zich aan te passen aan het leven in Atlanta. Hij wordt gepest op school. De enige vriendschap die hij sluit, is met een meisje, Eternity, dat haar eigen geheimen heeft: haar armoedige afkomst en de mishandeling die zij thuis te verduren heeft. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden.

Waardering:

Mooi boek!
Het is interessant om te lezen hoe en Franse jongen Amerika ervaart. Racisme is in Frankrijk vreemd, maar in de VS is de rassenstrijd nog volop bezig.
Ik vind het jammer dat Emile blijft hangen in zijn jeugdliefde Eternity.
De beschrijvingen van martelingen in de Tweede Wereldoorlog zijn pittig!
Lees 1724 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 28 mei 2009 16:06 Geplaatst door Anne Dekker

    Zeker het lezen waard. Deze schrijfster kan goed beschrijven wat er in mensen omgaat, gevoelens, gedachten en worstelingen. Ook de manier waarop zij langzaam God in het verhaal bracht en die steeds meer de overhand liet nemen zonder het overdreven vroom te laten worden vond ik erg goed. Het maakt de minpuntjes van soms een wat ongeloofwaardig verhaal en wat herhalingen weer goed.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.