Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 02 januari 2009 15:57

Lewis, Beverly - De breuk

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Serie Nellie Fisher, deel 1

Inhoud:

de breukNellie Mae Fisher is de op één na jongste dochter in het gezin. Haar jongste zus Suzie is verdronken toen ze met een stel niet-amish jongeren ging varen. Omdat ze stierf toen ze nog niet gedoopt was, leren de Amish dat ze in de hel is. Een harde leer en een groot verdriet voor Nellies familie.
Na het overlijden van Suzie heeft Nellie haar dagboek begraven,omdat Suzie gevraagd had het te verbranden. Na verloop van tijd hoort ze geruchten over Suzie die haar erg nieuwsgierig maken. Ze graaft het dagboek weer op en gaat het lezen.
Nellie heeft een bakkerswinkeltje, waar ze elke dag haar zelf gebakken koekjes en taarten verkoopt.
Al een tijdje heeft ze een oogje op de Amish jongen Caleb. Ze is dan ook erg blij dat hij verkering vraagt. Ze komen (naar Amish gebruik) in het geheim samen.
Caleb vraagt haar dingen over Suzie die ze niet weet. Pas later leest ze in het dagboek van Suzie dat ze inderdaad veel omging met Engelse jongeren en dat ze verkering met één van hen had. Ze schrikt hier zo van dat ze stopt met lezen.
Ondertussen is er veel onrust in de Oude orde (de kerk). Veel mensen willen tractors kopen om het werk lichter te maken.
Ook haar vader raakt betrokken bij de onrusten als hij de verboden teksten in de Bijbel gaat lezen. Hij ontdekt dat het heilvoor iedereen is die tot Jezus komt. Dat je het niet met eigen werken bereikt, maar dat de Heere Jezus het offer gebracht heeft. Ook Nellies moeder komt tot geloof.
Nellie wil niet mee naar de nieuwe bijeenkomsten waar ze de bijbel bestuderen. Ze hangt aan de Oude orde.
Dan gaat ze verder lezen in Suzies dagboek en ontdekt dat Suzie de eerste was die Jezus leerde kennen. Ze begrijpt dan dat Suzie in de hemel is. Dat verandert haar.
En dat brengt haar in een moeilijke situatie. Caleb is fel voor de Oude orde. Omdat hij de jongste zoon is zal hij zijn vaders land erven. Maar niet als hij de orde verlaat.
Nellies gezin verlaat de Oude orde. Nellie en Caleb houden in het geheim verkering.

Waardering:

Dit boek is makkelijk te lezen. Zoals alle boeken van Beverly Lewis eindigt dit boek ook vrij open. Het is duidelijk dat er een vervolg op zal komen.

Lees 2062 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.