Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 25 april 2009 21:36

Brunstetter, Wanda -d- Het geheim

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Serie Holmes county  deel 1. Hierna volgen Beproeving en Het keerpunt

Inhoud:

Grace Hostettler is gelukkig in de Amish gemeenschap van Holmes County. Ze verheugt zich op haar huwelijk met Cleon. Maar niemand kent haar geheim… Wanneer de waarheid bekend wordt, staat haar toekomst op het spel. Toen ze achttien was, verliet Grace de Amish om te zien wat de wereld haar te bieden had. Na twee jaar keerde ze voorgoed terug. Nooit heeft ze over die jaren gesproken. Nu, vier jaar later, komt de waarheid over die periode aan het licht – met grote gevolgen voor Grace. Kan ze ooit het vertrouwen en de liefde van Cleon herwinnen? Ondertussen gebeuren er angstaanjagende dingen in en om het huis van de familie Hostettler. Wie heeft het op hen gemunt?

Waardering:

Een boek met veel dialogen. Hoofdpersoon is Grace, die een heftig rumspringe achter de rug heeft en daarover nooit wat verteld heeft. Dat geheim heeft veel gevolgen.
Jammer dat er in dit boek geen ontknoping komt van alle aanslagen die gepleegd zijn op de familie Hostettler, dat had ik wel verwacht. Vooral omdat het constant in het boek aanwezig is.
Ik heb in dit boek wel twee dingen gelezen die verschillend zijn van de andere boeken over de Amish:
  • De verkering tussen een jongen en meisje wordt in dit boek niet geheim gehouden. De jongen bezoekt het meisje gewoon thuis bij haar familie. Ook wordt er over verliefdheden gesproken.
  • In dit boek praten de Amish wel met God en lezen ze zelf in de Bijbel, terwijl in andere boeken wordt verteld dat dat niet mag.
Lees 2750 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 22:50

1 Reactie

  • Reactielink zondag, 26 april 2009 09:58 Geplaatst door tamara78

    Het is en drie delige serie. Pas in de laatste komt de ontknoping van de aanslagen. Deel 2 en 3 zijn ook erg leuk om te lezen

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.