Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 31 december 2008 21:09

Young, W. Paul - De uitnodiging

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

uitnodigingDe uitnodiging door W. Paul Young is de Nederlandse editie van The Shack, de nummer 1 op de bestsellerlijst van de New York Times. In Amerika verkocht het boek al ruim vier miljoen exemplaren. Wereldwijd verandert deze wervelende roman vol inzichten miljoenen lezers.

De jongste dochter van Mackenzie Allen Phillips, Missy, is tijdens een kampeervakantie ontvoerd. In een verlaten hut in de wildernis van Oregon worden er aanwijzingen gevonden die erop duiden dat ze op brute wijze om het leven is gebracht.

Vier jaar later ontvangt Mack, die nog steeds in diepe rouw is, een opvallend briefje - schijnbaar van God - met de uitnodiging om opnieuw naar de hut te gaan en daar een weekend door te brengen.
"De uitnodiging is de meest indringende roman die ik in jaren heb gelezen"

Tegen zijn gevoel in keert Mack terug naar de plek des onheils. Hij komt daar aan op een koude, winterse middag en stapt zijn grootste nachtmerrie weer binnen. Wat Mack in de hut vindt, verandert zijn leven volledig...

In een wereld waar religie steeds minder betekenis lijkt te krijgen, worstelt De uitnodiging met de tijdloze vraag: waar is God in deze wereld vol onbeschrijflijke pijn en verdriet? De antwoorden die Mack krijgt, zullen je verbazen en misschien zelfs net zo veranderen als ze hem hebben gedaan.

Waardering:

Dit is een heel bijzonder boek. Ik moest erg wennen aan het gebruik van een afro-amerikaanse vrouw als God de Vader (Papa genoemd in het boek). Dit was express zo omdat Mack problemen had met zijn vader en God daarom   moeilijk als vader kon beschouwen. Later verandert Papa in een oudere man.
Er komen nogal wat theologische thema’s aan bod (de Drie-eenheid, de wet, het oordeel etc.). Je moet dus echt geconcentreerd lezen en opletten of ook echt alles waar is wat er staat. Het zet je aan het denken en dat vind ik erg goed aan dit boek. Ik ben alleen wel bang dat er mensen zullen zijn die nu denken dat God is zoals het hier voorgesteld wordt.
Niet iedereen zal de manier van presenteren van God kunnen waarderen. Houd in de gaten dat het niet om de presentatie gaat (Papa, Jezus en Sarayu) maar dat het maar een beeld is.
Ik vind het jammer dat het niet alleen bij gesprekken blijft met God, maar dat Mack ook Missy en zijn vader ontmoet. Dat staat voor mij teveel buiten het verhaal. Het had interessanter geweest om die problemen opgelost te zien worden in het echte leven.

Lees 9809 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

9 reacties

 • Reactielink woensdag, 12 oktober 2011 14:39 Geplaatst door marianne

  Een prachtig boek het heeft mijn geholpen uit een depressie te komen.
  Ik heb mijn man en dochter verloren en diep in mijn hart was het ook een zooitje, en juist dat stukje waar de Heige Geest en Mack in het tuintje aan het wiede waren en zeiden dit hebben nu in jouw hart gedaan,heeft bij mij de snaar geraakt, die geraakt moest worden om alles uit te huilen.Het maakt niet uit hoe God bescheven wordt,als Hij maar leeft in je hart. Zo gewoon tussen de allerdaagse dingen door,met een mens praat, en de liefde die ervan uit gaat naar de mens. Ik vind het buiten gewoon geschreven.

 • Reactielink dinsdag, 23 augustus 2011 03:03 Geplaatst door johan smits

  Een van de mooiste boeken die ik over God heb gelezen. Het heeft me erg ontroerd. Het hoofdthema van dit boek is vergeving. In cursus in wonderen komt dit zelfde thema prominent terug. Voor de mensen die zich afvragen hoe God omschreven moet worden: God is niet in woorden te vatten. Er zijn duizenden benamingen voor God en niet een dekt de lading. Ook is het Goddelijk mysterie voor het simpele mensenverstand niet te begrijpen. Onze zogenoemde grootste geleerden bijten er zich op stuk. God kan alleen beetje bij beetje ervaren worden. Het leven is één grote leerschool. Een absolute aanrader, dit boek!

 • Reactielink zondag, 06 maart 2011 23:53 Geplaatst door Ben Ravelli

  De slechte commentatoren zijn de bosbessenplukkers over wie de allerlaatste bladzijde exact zegt hoe ze zijn.
  Zij hebben schoenen met te dikke zolen aan en zien het echte, ware licht niet.
  Het is een boek om diet te bemediteren.
  Wij mensen vermogen God niet te peilen.
  Wij moeten onze onafhankelijkkheidsgedachten prijsgeven om echt en waarachtig te kunnmen leven.

 • Reactielink maandag, 28 juni 2010 23:16 Geplaatst door Roosje

  Een prachtig verhaal van een gekwetst mens. De gave van Papa om Mack zijn eigen heel-meester te laten zijn. Van lopen over het water krijg je natte voeten, maar ook zelfvertrouwen. Het is een verhaal van een mensenkind. Er zijn zoveel verschillende mensenkinderen. God is een werkwoord en geen zelfstandig naamwoord.

 • Reactielink donderdag, 06 augustus 2009 20:55 Geplaatst door Nathalie

  ik vind het boek super! het heeft mij alleen al geholpen om de formatie qua de 'drie-enige-God' duidelijk te maken!
  en of je dit verhaal gelooft. dat is aan jezelf!
  ik geloof er wil in dat God zoiets met jou kan doen! en dat hij jou bij hem kan roepen en zo jouzelf de keuze te laten maken!

 • Reactielink vrijdag, 10 juli 2009 22:51 Geplaatst door Bert Verschoor

  Ik vind het boek geweldig. Heb het in 3 dagen uitgelezen en nu weer opnieuw.
  Hoe vastgeroest in ons denken over God kunnen we zitten.
  Dit boek laat zien wie God in essentie is.

 • Reactielink maandag, 08 juni 2009 00:09 Geplaatst door Eric

  The Shack is echt een geweldig en fantastisch boek, dat veel losmaakt. Vandaar dat ik een Hyves ben begonnen om reacties van mensen te verzamelen. Zie shacknl.hyves.nl.
  En als je meer wilt weten over de (theologische) achtergronden van het boek, dan is sindskort verschenen Finding God in The Shack van Randal Rauser. O.a. verkrijgbaar bij http://www.eurobooks.nl.

 • Reactielink zondag, 08 februari 2009 16:31 Geplaatst door Freative

  het boek De Uitnodiging van W.Paul Young vind ik een heel erg ontroerend boek. Meer keren heb ik gehuild bij het lezen van de dialogen die Mack had met 'God'. Het raakt me zo als ik lees dat God veel groter is dan ons denken, onze systemen, ons verdriet, ons vastzitten in zonde en niet kunnen vergeven. Het gaat voor Macks begripsvermogen te snel en te hoog. God houdt van 'wereldse muzielstijlen en liedjes' en dat doet hij op een heilige manier. Hij viert avondmaal zonder dat het zo genoemd wordt. Hij zorgt tot in de details voor de hoofdpersoon. Hij kent Mack door en door en als Mack traditiegetrouw wil bidden voor het eten blijkt God boven de 'traditie' te staan. Het is verrassend prachtig.
  Ik heb met dit boek een kijkje gekregen in Gods wonderlijke wegen.

 • Reactielink donderdag, 08 januari 2009 17:00 Geplaatst door Marijke

  Ik weet niet goed wat voor cijfer ik dit boek moet geven. Het is goed geschreven, het zet je echt aan het denken, maar ik heb zo m'n twijfels of het goed is om zo'n verhaal op de markt te brengen.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.