Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 07 maart 2009 17:58

Brudereck, Christina - Zijdekinderen

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:


Priya kan haar geluk niet op. Zelfs al is de Palar - zoals zo vaak - helemaal uitgedroogd, in haar huisje is er toch stromend water. Voor haar én voor haar zoon Jaya. De wereldverbeteraar, zoals ze hem met een tevreden glimlach noemt. Jaren geleden leerde ze via een Indiase hulporganisatie de doelloos rondreizende Amerikaanse Anne kennen. Ondanks alle verschillen werden ze al snel vriendinnen met een gemeenschappelijk doel: ze wilden hun zoons, Jaya en Matt, opvoeden tot zijdekinderen; vol levenslust en met gevoel voor de glans en de waardevan het menselijk leven. Volwassen geworden gaat de zoon van Anne op zoek naar zijn moeders Indiase vriendin. Tijdens zijn omzwervingen maakt hij kennis met allerlei facetten van de Indiase samenleving: het kastesysteem, aids, uithuwelijking, het patent van medicijnen, hulpverleningen, bezienswaardigheden in steden en de natuur.H et verhaal van twee zielsverwanten, die een bondgenootschap met elkaar aangaan in de strijd tegen de uitzichtloosheid van het leven.

Waardering:

Twee vrouwen doen in de jaren '60 een belofte aan elkaar: Ze zullen hun oudste zoons, Matt en Jaya, opvoeden tot zijdekinderen: vol levenslust en met gevoel voor de glans en de waarde van het menselijk leven.
Jaren later gaat Matt met zijn 17-jarige zoon op zoek naar Jaya en zijn moeder. Ondanks dat ze twee 'Zijdekinderen' zo van elkaar verschillen, delen ze een gemeenschappelijk ideel.
Een ietswat langdradig geschreven verhaal maar er zitten mooie aspecten in.

Lees 1997 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 14:59
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.