Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 05 maart 2009 23:18

Rivers, Francine – De roep van de sjofar

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Twee oprecht gelovige mannen zetten zich in voor de bouw van een kerk. Gaandeweg dreigt het project echter ten onder te gaan aan ambities en macht. De nieuwe roman van Francine Rivers roept de vraag op: wat is nu eigenlijk een kerk? Waar gaat het om in onze relatie met God?

David Hudson is een gevierd predikant. Zijn pakkende preken trekken grote menigten mensen naar de kerk. Stephen Decker is architect en lid van Davids gemeente. Beide mannen hebben dezelfde droom: een kerk te bouwen tot eer van God. Wanneer hun kerk bij legaat een stuk land krijgt, lijkt deze droom verwezenlijkt te kunnen worden. De kerkenraad besluit het land te verkopen, aangezien het in een minder aantrekkelijke buurt ligt. Met de opbrengt wordt een ander perceel in een rijker buitenwijk gekocht, waar een nieuwe kerk moet verrijzen. Een spreker als David verdient immers een groot gebouw.

Ondertussen bezoeken steeds meer mensen de diensten, aangetrokken door de krachtige preken van David en de professionele muziek. Het geld stroomt binnen; de bouwplannen worden voortdurend uitgebreid. Daardoor verandert echter ook de gerichtheid van de gemeente. Niets Gods eer, maar bezoekersaantallen en succes komen centraal te staan.

Waardering:

Een aangrijpend boek over een vooraanstaande dominee. Het maakt duidelijk dat christenen ook fouten maken. Ook mensen die veel werk voor de kerk doen, kunnen in hun persoonlijk leven slechte dingen doen.
Hoogmoed houdt David in zijn greep. God is niet de belangrijkste maar hij.
Het boek leest makkelijk en is boeiend.
Lees 7052 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:33

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 06 juli 2009 16:55 Geplaatst door Esther Scholten

    Ik vond dit uiteindelijk een heel erg mooi boek, maar het duurde lang voordat het me begon te boeien.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.