Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 05 maart 2009 22:25

McAllister, Mark – Ademtocht

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Inhoud:

Deze roman gaat over de gevolgen van een (werkelijk gebeurde) ontploffing door een gaslek in een school in Texas in 1937, waarbij ruim 300 kinderen, ouders en leraren omkwamen.

Luke zorgt sinds het overlijden van zijn ouders voor zijn zusje Marty. Als zij bij de gasexplosie om het leven komt, ontvlucht hij de stad en komt pas 10 jaar later verbitterd terug.

Bij het graf van zijn zusje Marty, ontmoet Russ, een oudere man die zijdelings betrokken was bij de gevolgen van de explosie. Luke vertelt zijn verhaal aan Russ en heel langzaam raakt hij zijn verbittering kwijt en kan hij het leven weer onder ogen zien. Samen zoeken zij naar antwoorden op de vragen waarmee zij al jarenlang lopen. Ook Russ, die door een beroerte in een psychiatrische inrichting kwam, durft het leven weer aan nadat hij zijn verhaal verteld heeft. Beiden mogen het leven, na de geleden pijn, weer hervinden.

Waardering:

Een ontroerend verhaal over de gasexplosie in een school en de gevolgen er van.
Een boeiend boek met een mooie inhoud.

Lees 6324 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:39
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.