Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 05 maart 2009 22:17

King, Ruchama - Bruiloft in Jeruzalem

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

Kostelijke personages, een levendig decor, een sterke schrijfstijl en niet in de laatste plaats een meeslepend verhaal.
De Joodse vrouw Tsippi heeft het druk. Ze runt een klein maar goedlopend kruideniersbedrijfje in de Joodse wijk in Jeruzalem. Zo onderhoudt ze zichzelf en haar man, die full-time de Tora bestudeert. Daarnaast is ze matchmaker; ze ziet het als een van God gegeven taak om singles aan een passende huwelijkspartner te helpen. Alleen al onder haar klantenkring lopen genoeg kandidaten rond.
De intelligente Beth is over de dertig. Ze heeft al heel wat dates gehad en de matchmakers hebben haar nog niet veel verder kunnen helpen. Ook voor haar religieuze vragen zoekt ze naar een oplossing.
Jesjieva-student Akiva wordt geplaagd door hevige spasmen. Dat schrikt veel mensen in zijn omgeving af. Hoe moet hij ooit een vrouw vinden?
Benjamin, een knappe jonge kunstschilder, stelt zulke onredelijke eisen bij het zoeken naar de volmaakte vrouw dat zelfs de matchmakers de moed opgeven.

Waardering:

Dit boek viel me een beetje tegen. Het is een aardig verhaal, maar niet heel boeiend. De kostelijke personages vond ik niet zo kostelijk. En de humor vond ik ook niet leuk.
Jammer!
Lees 2058 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 12:37
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.