Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 04 maart 2009 20:06

Leon, Bonnie - Nieuwe liefde

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(5 stemmen)


Sydney Baai - deel 1

Inhoud:

Wordt van het kwade niet overwonnen, maar overwint het kwade door het goede.

Hannah Talbot is een jonge vrouw die opgroeit in Londen. Na het overlijden van haar moeder wordt zij gedwongen haar huis te verlaten. Ze komt bij een wrede werkgever terecht, die haar op brute wijze vernedert. Door zijn toedoen wordt ze verbannen naar Australië. Hannah heeft al haar hoop verloren.
Op de boot naar Australië ontmoet ze John Bradshaw, ook een gevange. Deze man, met zijn zachtaardige, bruine ogen, lijkt totaal niet op de andere gevangenen. Wat zou hij op zijn geweten hebben? Hannah voelt zich tot hem aangetrokken, maar haar liefde wordt gedoofd door de storm die in haar woedt. Zij is geen nieuwe liefde waard. Bovendien zijn beiden veroordeeld tot een leven in gevangenschap en scheiden hun wegen zich in Australië. Zal hun liefde ooit nog de kans krijgen om op te bloeien?


Waardering:

Wat een prachtig boek is dit! Hannah wordt ten onrechte veroordeeld voor 14 jaar gevangenisstraf. Een groot deel van het verhaal speelt zich af op een gevangenisschip. Vreselijk hoe het daar aan toe gaat.
Hannah heeft het gevoel door God verlaten te zijn. Gelukkig blijkt haar situatie niet uitzichtloos te zijn en kan ze inzien hoe God een bedoeling met dit alles had.
Op internet las ik dat deze serie vergeleken wordt met de Amerikaanse Burgeroorlog trilogie van Lynn Austin. Dus voor iedereen die daar liefhebber van is, is dit boek ook zeker een aanrader!

Lees 2211 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 15:04

3 reacties

 • Reactielink maandag, 20 juli 2009 23:09 Geplaatst door Els Schutte

  Vind wel dat het boek soms schokkend is,het is niet te vergelijken met de serie van queensland, persoonlijk vond ik queensland mooier om te lezen,wat ontspannender.In nieuwe liefde zit wel erg veel leed waardoor het wat zwaarder is om te lezen.

 • Reactielink woensdag, 24 juni 2009 01:14 Geplaatst door Elienne

  Wow!!! Prachtig boek!

 • Reactielink zaterdag, 18 april 2009 14:03 Geplaatst door Jolanda Bot

  Prachtig, meeslepend verhaal. Wel zielig! Vooral als je leest hoe de gevangene behandeld worden. En wat een slecht rechtspraaksysteem!
  Gelukkig keert het tij voor Hannah en krijgt ze een beter leven dan de meeste gevangenen.
  Ik had nog nooit gehoord dat armen in Engeland in die tijd niet welkom waren in de kerk. Heel vreemd!
  Het is mooi om te lezen dat Hannah eerst verbitterd raakt en boos is op God en dat dat verandert.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.