Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 02 maart 2009 19:43

Gutteridge, Rene – Boe

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

BoeInhoud:

Het beste dat Skary, Indiana, ooit is overkomen, is de beroemde horrorschrijver Wolfe Boone - ' Boe' , zoals de inwoners hem liefkozend noemen. De teruggetrokken schrijver was de afgelopen zestien jaar de grootste attractie van het stadje. Onbedoeld heeft hij het voorheen kwakkelende Skary in een eersteklas toeristenlokker voor de duistere kant veranderd.
Skary is beroemd geworden door de boeken van Wolfe en de schrik slaat dan ook menigeen om het hart als Wolfe tot geloof komt en zich afkeert van het horrorgenre. Als hij vervolgens ook nog eens achter Ainsley Parker, het liefste meisje van het stadje aan gaat, zijn de rapen gaar. Snel wordt er een plan gesmeed om de angst weer terug te brengen in Skary - en om hun beroemdste inwoner van zijn verliefdheid af te helpen en hem weer aan zijn huiverwerk te zetten.
Doorspekt met humor en kleinsteedse charme en gedragen door de eenvoudige boodschap van een volhardend geloof, laat deze romantische comedy zien hoe een aantal van de vreselijkste bemoeials en huichelaars voorgoed door God veranderd kan worden in een echte gemeenschap.

Waardering:

Een humoristisch boek met een goede boodschap. Het laat zien dat mensen liever geld verdienen dan dat iemand gered wordt.
Jammer dat door de vertaling naar het Nederlands de titel een beetje verloren is gegaan. De Engelse titel luidt: Boo en is een afkorting van Boone (de naam van de hoofdpersoon).
Heel goed geschreven boek!
Lees 6302 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.