Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 27 februari 2009 07:50

Austin, Lynn - Amerikaanse Burgeroorlog 1 - Bevrijdend licht

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(15 stemmen)


Amerikaanse burgeroorlog - deel 1

Inhoud:

1853. Caroline Fletcher groeit op in Richmond, in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze is jong, blank en rijk, en wordt dag en nacht omringd door zwarte slaven die haar verzorgen en bedienen. Voor Caroline is dat de normaalste zaak van de wereld. Dat verandert wanneer ze beseft hoe wreed en onrechtvaardig slaven behandeld worden. Ze gaat zich inzetten voor afschaffing van de slavernij. Wat ze nooit had voorzien, gebeurt: ze komt tegenover haar familie, vrienden, en zelfs haar verloofde te staan. Dan breekt de burgeroorlog uit tussen de zuidelijke en de noordelijke staten, waar de slavernij al is afgeschaft. Caroline wordt verscheurd door tweestrijd. Ze is loyaal aan haar land, maar ze weet ook dat er in het zuiden alleen een einde zal komen aan de slavernij als het noorden de oorlog wint. Voor alles wil ze doen wat God van haar verlangt. Maar moet ze dan haar land en liefde verraden? Is haar overtuiging zo’n hoge prijs waard?

Waardering:

Ik moest even in het verhaal komen maar kon daarna het boek niet meer wegleggen! Erg knap geschreven. Het blijft spannend wat Caroline zal beslissen, tot het einde toe.
Een stukje geschiedenis over de Slavernij en je word er bij stil gezet hoe moeilijk het is wanneer je anders denkt dan mensen in je omgeving. Echt een prachtig boek!

Lees 4500 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 15:07

1 Reactie

  • Reactielink woensdag, 24 juni 2009 01:15 Geplaatst door Elienne

    PRACHITG BOEK!!! JE KUNT HET NIET MEER WEGLEGGEN! LYNN AUSTIN IS MIJN FAVORIIETE SCHRIJFSTER!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.