Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Print deze pagina
donderdag, 26 februari 2009 20:55

Gutteridge, Rene - Ghostwriter

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(4 stemmen)


Inhoud:

De succesvolle uitgever Jonathan Harper bevindt zich in een crisis. Zijn huwelijk met Kathy is niet meer wat het geweest is. Heimelijk koestert hij gevoelens voor zijn jongere collega Sydney. Sterauteur en goede vriend Clyde wil stoppen met schrijven en de laatste vijf projecten van Jonathan zijn geflopt. Zijn positie bij de uitgeverij staat op het spel. Hij heeft dringend een nieuwe bestseller nodig om zichzelf te bewijzen. Dan ontvangt hij tussen de stapels manuscripten een werk dat hem de stuipen op het lijf jaagt. Het is een verhaalfragment uit zijn eigen levensgeschiedenis. En de delen die met regelmaat volgen, bevatten details die ieder toeval uitsluiten - details waaraan Jonathan liever niet herinnerd wordt. Wie is de anonieme auteur die zoveel van hem weet? Wat wil hij van hem? Jonathan is vastbesloten de schrijver te ontmaskeren - maar moet daarvoor wel de confrontatie met zijn verleden aangaan.

Waardering:

Een best knap geschreven verhaal, maar het kon mij niet echt raken. Vrij snel weet je al wie de brieven naar Jonathan stuurt. Als dat niet zo zou zijn, zou er veel meer spanning zijn.

Lees 1950 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 15:08

1 Reactie

  • Reactielink zaterdag, 26 februari 2011 23:24 Geplaatst door Jolanda Bot

    Heel knap geschreven boek. Eigenlijk zijn het 3 verhalen in 1 boek; dat van Jonathan, dat van de ghostwriter en dat van Clyde.
    Ik wist niet snel wie de ghostwriter was.
    De ghostwriter en Clyde hadden hetzelfde doel: Jonathan laten inzien dat hij op de verkeerde weg was.
    Christenen zullen waarschijnlijk wel weten hoe het verhaal van Clyde moet eindigen, zeker als ze de bijbelteksten er over horen.

Log in om reacties te plaatsen