Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 19 februari 2009 15:37

Moore, Ann - Achter de horizon

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Grace O'Malley - deel 3


Inhoud:

Grace O'Malley heeft haar man in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd verloren. Zijzelf wist op het nippertje te ontkomen, maar moest het door hongersnood geteisterde Ierland ontvluchten. Na een zware zeereis bereikt ze aan de andere kant van de oceaan de Nieuwe Wereld, waar ze vastbesloten is een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen. Het leven voor Ierse immigranten in Manhattan is echter ondraaglijk zwaar. Grace besluit het continent over te steken en naar San Francisco te gaan; daar woont de kapitein die haar ooit ten huwelijk heeft gevraagd. Omwille van de kinderen wil ze zijn aanzoek nu aannemen. Bij aankomst blijkt de kapitein nergens te bekennen, en San Francisco is een gevaarlijke stad voor een vrouw alleen. Wanneer een arts haar een baan en woonruimte aanbiedt in zijn eigen huis, neemt Grace dat aanbod met beide handen aan. Ze wordt de nieuwe kok in een vreemdsoortig huishouden. Dan keert de kapitein eindelijk terug. Als de plannen voor de bruiloft in een vergevorderd stadium zijn, ontdekt Grace dat ze haar verleden nog steeds niet definitief achter zich heeft kunnen laten. Zal ze ooit echt een nieuw begin kunnen maken? 

Waardering:

Het derde deel van een indrukwekkende serie. Zeker geschikt voor mensen die houden van een stukje geschiedenis in het verhaal. De historie van de Ieren wordt hierin goed weergegeven.

Lees 1842 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 16:22

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 23 september 2010 12:55 Geplaatst door elise

    Het wordt prachtig geschreven. Zelfs nadat je twee delen gelezen hebt blijft het boeien en gaat het niet vervelen. Grace ga je gewoon missen als je de boeken uit hebt.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.